1. A férfiak könnyebben észreveszik, ha felszarvazzák őket

Lehet, hogy a nők kevésbé gyanakvóak, esetleg jobban megbíznak a másikban. Vagy csak félnek bevallani maguknak azt, amit már tudnak. Mások szerint arról van szó, hogy a DNS tesztek kora előtt egy férfi sosem tudhatta biztosan, hogy a gyerek az övé, míg a nő legalább ebben biztos lehetett, így egy férfinak mindig több oka volt gyanakodni... Mindenesetre a kutatók úgy találták, hogy statisztikailag a férfiak könnyebben kiszúrják, ha a másiknak van valakije.
Lányok, már csak ezért is érdemes kétszer meggondolni, mielőtt félrelépnétek, hiszen nektek nagyobb a lebukás veszélye! 

 

 

.

Címkék: érdekes okosság megcsalás félrelépés

Szerző: tulelocsomag

2 komment

A testépítés antireklámjai

2009.07.04. 08:51

Velük példálóznak az anyukák, ha a szteroidok ellen akarják hangolni pubertáskorba lépett pattanásos kamaszkölkeiket... Persze, ezek bizony Photoshop-olt képek, ahogy Tom Bobb a kommentekben megjegyezte (köszi!) ...ők a body building antireklámjai:

 

A nyakragyúró

A szerény

A "mégis elég lett volna annyit szedni, mint a többiek"

Aki  a szolit is túlzásba vitte

A lufiárus

.

Címkék: testépítés body building szteroid

Szerző: tulelocsomag

5 komment

Pénteki bukta

2009.07.03. 21:40

Minden pénteken egy kép a failblog.org repertoárjából.

Tuti részeg volt az a melós, aki ezt az automatát összerakta. Mindenesetre kihívás lehet a PIN-kód begépelése...

 

.

Címkék: vicces poén fail pénteki bukta

Szerző: tulelocsomag

Szólj hozzá!

Állítólag/Mythbusters: az összes eredmény

2009.07.03. 08:44

Igazi csemege: az Állítólag... (vagyis magyarul Mythbusters:) sorozat eredményeit sorolja fel adásonként a mythbusterresults.com oldal. Ha kíváncsi vagy rá, hogy ki lehet-e nyitni egy autó zárját egy teniszlabdával, vagy tényleg nem lehet-e 8-nál többször félbehajtani egy papírlapot (esetleg: tényleg halálos-e a futóhomok), akkor ott a helyed!

Adam és Jamie, a rettenthetetlen legendavadászok összes kísérletének eredménye fel van sorolva, így hát ha éppen az adás közepén kellett elrohannod megetetni a tengerimalacot, nem maradtál le semmiről! Akkor sincs gond, ha nem tudsz angolul: ide kattintva a Google gépi fordításának segítségével élvezheted az oldalt. A gépi magyarítás egyébként elég vicces mondatokat tud gyártani, úgyhogy azt ráadásként ingyér' élvezheted: 

 

.

Címkék: érdekes mythbusters okosság eredmény állítólag

Szerző: tulelocsomag

Szólj hozzá!

McGyver elbújhatna

2009.07.02. 08:36

A kókányolásnak nem csak Magyarországon vannak hagyományai. Következzen egy rövid gyűjtés a nemzetközi gányolás legjobb műremekeiből:

Tűzjelző

Boyler

Limuzin

A folytatásért kattints ide! »

.

Címkék: kreatív vicces poén kókányolás

Szerző: tulelocsomag

2 komment

Egy milliárdos első blogbejegyzése

2009.07.01. 09:00

Az alábbi blogbejegyzésben az a poén, hogy igazi. Nemrég indította el blogját a Getty's vagyon két örököse, akikről többek között azt lehet tudni, hogy az apukájuknak, Gordon Getty-nek 2008-ban 2,5 milliárd dollár volt a vagyona.

A blog első bejegyzése gyorsan botrányt kavart Amerikában (én a mai napig nem teljesen értem, hogy miért. Kíváncsi vagyok, hogy valaki érti-e...)

A folytatásért kattints ide! »

.

Címkék: luxus milliardos getty

Szerző: tulelocsomag

2 komment

Mire buknak a lányok?

2009.06.30. 09:21

A legjobban működő csajozós duma a következő rajzfilmen - csak erős idegzetűeknek...

.

Címkék: film poén csajok

Szerző: tulelocsomag

1 komment

TOP 7 boszorkányos mesterséges anyag

2009.06.29. 18:26

Nemrég még elképzelhetetlennek tartották volna, hogy ilyen anyagok egyáltalán létezzenek. Egyszerűen fittyet hánynak az általánosan ismert fizikára; egyébként pedig köszönik, jól vannak.

7. Ferrofluidok

Találós kérdés: mit kapunk, ha bizonyos vasvegyületek nanorészecskéit víz, olaj és valamilyen felületaktív anyag kolloid oldatában szuszpendáljuk? Igen, eltaláltad: a válasz a ferrofluid! (Már arra is büszke lehetsz, ha tudod, mit jelent a szuszpendálás.)
A ferrofluidok olyan folyadékok, amelyek a mágneses mezőre igen bizarr és látványos módokon reagálnak. Van egy csomó gyakorlati hasznuk is, de ha a következő videóba belenézel, kábé már érezni fogod a lényeget:

Amikor ráengedik a mágneses teret a folyadékra, a vasrészecskék reakciója következtében a folyadék bizonyos értelemben megszilárdul. Bizony, ferrofluidból már készithető is az első T-1000 generáció! Ráadásul metálfeketében, amitől az egész százszor gonoszabban fog kinézni…

És mire használják?

Rengeteg mindenre használhatók a winchesterek kenésétől és védelmétől kezdve egészen a hangszórók hűtéséig – persze a legfontosabb, hogy iszonyatosan jól néznek ki:)
Mivel mágneses mezővel befolyásolható a szilárdságuk, ez tökéletesen alkalmazhatóvá teszi őket az olyan területeken, mint pl. egyes Ferrari modellek számítógép-vezérelt lengéscsillapítása.

Mivel képesek a mágneses mező bizonyos elnyelésére is, ezért a légierő a segítségükkel teszi láthatatlanná a gépeit a radarok számára. A NASA pedig többek között űrrepülőgépek giroszkópjaiként használja őket. És persze ne feledkezzünk meg a T-1000-esről sem!

6. Aerogél

 

A képen nem a tégla a poén, hanem az, ami a tégla alatt van. Az aerogél – amit szoktak „fagyott füstnek” is nevezni – pont olyan egyesek szerint, mint Ben Affleck sármja: tulajdonképpen nem létezik, de valahogy mégis ott van... Leegyszerűsítve: az aerogél 99%-a levegő, a maradék egy százalék pedig szilícium-dioxid.

Embertelen súlyok megtartására is képes: a fenti képen egy 2,5 kg-os téglát tart 2,38 grammnyi aerogél. A szerkezetéből az is következik, hogy elképesztően jó hőszigetelő. Ja, és tűzálló is. Egyébként a harmincas években kísérletezték ki. Fogadásból.

A folytatásért kattints ide! »

.

Címkék: érdekes mesterséges anyag top7 top 7

Szerző: tulelocsomag

10 komment

süti beállítások módosítása