Hamis tanúk?

2011.04.25. 22:38

DISCLAMER: Ha zavarnak téged az olyan szavak, mint "Biblia" vagy "Jézus", akkor ne olvass tovább!

 

 

Húsvét apropóján hadd írjak egy kicsit a feltámadásról (egy régi ígéretemet teljesítve ezzel).

Ha valaki meg akarja cáfolni a kereszténységet, a Biblia azt tanácsolja, hogy érdemes a feltámadással kezdenie. A Biblia szerint ugyanis:

"Ha Krisztus nem támadt fel, nincs értelme a mi tanításunknak, s nincs értelme a ti hiteteknek sem. Ráadásul még Isten hamis tanúinak is bizonyulunk, mert Istenről azt tanúsítjuk, hogy Krisztust feltámasztotta, holott nem támasztotta fel, ha a halottak egyáltalán nem támadnak fel. Ha ugyanis a halottak nem támadnak fel, akkor Krisztus sem támadt fel.

Ha pedig Krisztus nem támadt fel, semmit sem ér a hitetek, mert még mindig bűneitekben vagytok. Sőt azok is elvesztek, akik Krisztusban haltak meg. Ha csak ebben az életben reménykedünk Krisztusban, minden embernél szánalomra méltóbbak vagyunk."*


Persze a Biblia nem áll meg itt. Úgy folytatja, hogy "De Krisztus feltámadt a halálból elsőként a halottak közül."

Ez a húsvét lényege. Mármint "a nyúlon túl…" (a'la Gyaloggalopp:)

Ebben az esetben a keresztények nem Isten hamis tanúi. Bár soha nem lesz olyan érv, ami 100%-ig mindenki számára bizonyítani fogja, hogy Isten létezik és Jézus tényleg feltámadt, ezzel együtt sok olyan ember volt a történelem során, aki meg akarta cáfolni a kereszténységet, és a végén hívő lett.

Ha valakit érdekel, hogy tulajdonképpen mi is a Biblia üzenete (egy személyes kapcsolat Istennel), itt találhat egy összefoglalót.

Ha pedig azt mondja, hogy semmilyen értelmes érv nem támasztja alá ezt az egészet, akkor írjon a blognak, vagy olvassa el pl. a Jézus dosszié című könyvet.

*Pál apostol levele a korinthusiakhoz, 15. fejezet

.

Szerző: tulelocsomag

4 komment

Videotéka könyveknek?

2011.04.21. 19:51

Régi vágyam volt az alábbi gyöngyszem megosztása... Kicsit nehéz elhinni, hogy ilyen hülye ember létezik, úgyhogy az is lehet, hogy csak szívatás az egész, de szerintem a mai világban bááármi elképzelhető...:)

A következő kérdést sikerült valakinek halálos komolysággal feltennie egy fórumban:

"elgondolkodtam a minap. a nővérem rengeteget olvas, évente kábé ezer dollárt költ könyvekre. a legtöbbet csak egyszer olvassa el, és soha többe nem veszi kézbe. létezik esetleg valami olyasmi... mint a videotéka, csak könyveknek? sokkal olcsóbb lenne, ráadásul ha valaki már elolvasott egy könyvet, attól még a következő is élvezhetné ugyanazt stb."

A válasz persze egy percen belül érkezett: igen, létezik ilyen... és úgy hívják, hogy könyvtár!

Az eredeti bejegyzés egyébként itt található.

.

Címkék: hülyeség

Szerző: tulelocsomag

2 komment

süti beállítások módosítása