1. A férfiak könnyebben észreveszik, ha felszarvazzák őket

Lehet, hogy a nők kevésbé gyanakvóak, esetleg jobban megbíznak a másikban. Vagy csak félnek bevallani maguknak azt, amit már tudnak. Mások szerint arról van szó, hogy a DNS tesztek kora előtt egy férfi sosem tudhatta biztosan, hogy a gyerek az övé, míg a nő legalább ebben biztos lehetett, így egy férfinak mindig több oka volt gyanakodni... Mindenesetre a kutatók úgy találták, hogy statisztikailag a férfiak könnyebben kiszúrják, ha a másiknak van valakije.
Lányok, már csak ezért is érdemes kétszer meggondolni, mielőtt félrelépnétek, hiszen nektek nagyobb a lebukás veszélye! 

 

 

2. Nincs pontos definíciója annak, hogy hol kezdődik a megcsalás

Sem a kutatók, sem a pszichiáterek nem tudnak egzakt definíciót adni arra, hogy hol kezdődik a másik megcsalása. Ez rengeteg félreértés forrása lehet egy párkapcsolatban, úgyhogy jobb előre tisztázni, hogy ugyanazt gondoljuk-e… Ezzel együtt nemrégiben pl. egy 75000 fős közvélemény-kutatásban az emberek fele ugyanazt mondta: szerintük a megcsalás kezdete az első csók valaki mással.

 

 

 

 

 

3. A nők hajlamosabbak megcsalni a másikat a ciklusuk félidejében

Egy nő számára sokkal nagyobb a félrelépés kísértése az ovuláció néhány napja alatt, amikor teherbe tud esni. Persze, ilyenkor erősebben nyomulnak a hormonok, és jobban működik a fajfenntartás ösztöne is… Az ösztönt meg nem érdekli az esküvői gyűrű: neki bármilyen fickó jó, nemcsak a hűségesen otthon váró társ. Érdekes viszont, hogy az Új-mexikói Egyetem egy felmérése úgy találta, hogy ilyenkor a nők érdekesebbnek találják azokat a férfiakat, akikkel nincsenek párkapcsolatban.

 

 

 

 

4. A legtöbb félrelépő férfinak nincs különösebb indoka megcsalni a párját

Míg egy átlagos nő esetében a félrelépés szinte minden esetben boldogtalanságról árulkodik, ez korántsem igaz a férfiakra. Dr. Joyce Hamilton Berry pszichológus: „A férfiak viselkedése leginkább olyan, mint amikor az ember a konyhában meglát egy csokitortát. Nem éhes, de azért enni fog belőle. A férfiak ugyanis hajlamosak akkor is kezdeményezni egy harmadik felé, ha az égvilágon semmi gondjuk sincs a házasságukkal. Ez természetesen nem minden férfira igaz, de általánosságban megfigyelhető. A nők ezzel szemben akkor lépnek félre, ha baj van a kapcsolatukkal. Esetleg úgy érzik, hogy elhanyagolják őket, vagy a férjük megcsalta őket.”

 

5. Minden hatodik-hetedik friss házasember félrelép az első év során

Az utolsó dolog egyben a legmeglepőbb is. Egy angliai felmérés szerint, noha a legtöbb félrelépő ember már legalább öt éve kapcsolatban él, meglepően sokan – a férfiak tizenkettő, a nők tizennyolc (!) százaléka – már az első év során megcsalja a másikat.

 

 

 

 

 

+1 Bónusz: Beckham és Beckhamné - ezt hová soroljuk? :)

 

Érdekelhet még ez is a blogon: filozófikus beszélgetés az anyaméhben vagy egy kissé light-osabb videó: a nők így születnek

.

Címkék: érdekes okosság megcsalás félrelépés

Szerző: tulelocsomag

2 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://lenyeg.blog.hu/api/trackback/id/tr171223935

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

múvemáccsó 2009.08.03. 16:01:13

ez az utolsó futósorozat annyira aranyos (bár tudom, ez a szó elég furcsán hangzik a szituációban, mégis inkább kedves, mint elszomorító)

Szcsi2 2009.08.07. 08:41:55

amugy a Beckham-es dolog fotosop, nezzetek mar meg jobban (Beckham-en szurke felso van, aztan hirtelen feher felso lesz rajta fekete borkabattal? Arrol nem is beszelve hogy az elso kepen piros szeken ul, az utolsokon meg feketen... A 3. kepen nem voltak rajta a csajok, csak szepen ratettek oket, de a vegen tenyleg berag ra Victoria, csak nem ezert :)
süti beállítások módosítása