Kisbaba és termodinamika

2009.08.30. 16:17

Mit csinál egy 9 hónapos kisbaba, ha békén hagyják a játékaival? Természetesen igazolja a termodinamika második fő tételét!

Az alábbi videón pár óra játék lett felgyorsítva pár percre:

Ha tetszett, ez is tetszetni fog: Megvan a bizonyíték - a nők így születnek!

 

.

Címkék: érdekes játék baba time lapse

Szerző: tulelocsomag

2 komment

Sokáig néztem ezt a képet, hogy valóban létezik-e ilyen, vagy Photoshop ez vagy mi. Valódinak tűnik. Ez esetben az elkövető biztosan ötös volt földrajzból...

Via failblog.org

A pénteki bukta sorozat előző része.

.

Címkék: poén szívás földrajz pénteki bukta

Szerző: tulelocsomag

1 komment

Kánikulában is jól aludni

2009.08.27. 20:02

Mindenki ismeri az őrjítő érzést: a szobában 40 fok van, órák óta forgolódunk az ágyban, a takarónk csatakos az izzadtságtól és egyre közelebb a reggel, amikor újra csatába kell indulni. Mit tehet az ember légkondi nélkül, ha olyan meleg van, mint mostanában - hogyan alhatunk jól kánikula idején?

Igazából két lehetőségünk van: felkelünk, felöltözünk és leszaladunk az éjjel-nappaliba egy légkondiért. Vagy esetleg hasznosítjuk az alábbi tippeket. A wikihow.org oldalon összegyűjtöttek néhány tippet, amik segítenek a forróságban is jól (el)aludni:

Légkondicionálót imitáló módszerek

1. Használj ventillátort és jeget a klímához hasonló hatás eléréséhez! Ehhez (pl. benzinkutaknál kapható) jégkockákra lesz szükséged. (Néhány éjszakára jó ez a megoldás, hosszú távon már nem túl olcsó, mivel kb. hatszáz forint egy zsák ára. Ha hosszabb hőhullám van az országban, jobban jársz néhány újrafagyasztható jégakkuval.)

Az egész zsák jégkockát – ha jégakkut használsz, akkor nyilván azt – rakd bele egy elég nagy felületű, sekély edénybe. Vigyázz, hogy elég mély legyen ahhoz, hogy ne folyjon ki a víz amikor megolvadt a jég. Ezután az edényt rakd a ventilátor elé (tehát saját magad és a ventilátor közé), az ágyad szintjével egy magasságba.

A rád fújt levegő érezhetően hűvösebb lesz, mint a szoba levegője. Ez egészen odáig így lesz, amíg a jég el nem olvad - de addigra már te is aludni fogsz!

A folytatásért kattints ide! »

.

Címkék: érdekes tipp alvás meleg okosság kánikula elalvás forróság

Szerző: tulelocsomag

6 komment

Amikért kisebb büntetés jár a fájlcserénél

2009.08.26. 20:07

Amerikában a fájlcseréért jelenleg kiszabható 150.000 dolláros (kb. 30 millió forintos) ZENESZÁMONKÉNTI büntetés helyénvaló és arányos az Obama adminisztráció múlt heti döntése szerint.

Az igazságügyminisztérium ugyanis megerősítette azt a Bush éra alatti állásfoglalást, ami alapján 675 ezer dollárra büntettek egy bostoni diákot 30 zeneszámért, illetve 2 millió dollárra (kb. 400 millió forintra) egy minnesotai háziasszonyt 24 illegális dalért.

Ezen felbuzdulva a gapersblock.com összeszedte, hogy milyen más bűnök büntetése kisebb a fájlcseréért kiszabottaknál. (Mivel a büntetés tartalmazhat esetleg börtönt is, ezt a 2007-es átlagos amerikai fizetéssel, kb. évi 50.000 dollárral számolta át. Persze egyrészt a börtön zuhanyzójában megélt élményeket nehéz pénzre váltani, másrészt viszont a fájlcseréért sem kizárt a börtönbéli vendégeskedés...)

Tehát, mik azok a bűnök, amikért jelenleg kisebb büntetést kapsz Amerikában, mint a fájlcseréért?

Az adott CD ellopása: 2.500 dollár plusz esetleg max. 1 év börtön, összesen max. 52.500 dollár
Gyermekrablás: 25.000 dollár plusz esetleg max. 3 év börtön, összesen maximum 175.000 dollár
Harcikutya-viadalok rendezése: összesen max. 200.000 dollár
A betörés és rablás: összesen max. 375.000 dollár
Szándékos gyújtogatás: összesen max. 375.000 dollár
Felindulásból elkövetett emberölés: összesen max. 775.000 dollár, még mindig jóval kevesebb a 24 dalért kapható 2 milliónál...

No comment.

 

 

 

Tudja valaki, hogy Magyarországon mi a mai helyzet?

Via gapersblock.com

.

Címkék: érdekes jog hülyeség fájlcsere

Szerző: tulelocsomag

2 komment

süti beállítások módosítása