Ha a nyár elmúltával a strandolás már csak a Nagyi lavórját jelenti számodra az erkélyen, egy kis nosztalgiaként nézd meg ezeket a különleges úszómedencéket!

San Alfonso Del Mar - a világ legnagyobb úszómedencéje

Ez az a medence, ahol úgy úszhatsz le egy kilométert, hogy egyszer sem kell bukófordulót csinálnod. A medence kb. 20 focipálya területű, és 250.000 m3 víz van benne. Ha rossz az idő, van egy klimatizált fedett strandja is... Öt évig építették, kb. 1 milliárd fontba került, a fenntartása pedig évi 2 millió. Ha kedvet kaptál leugrani a hétvégére, Chilében van, itt tudsz szállást foglalni magadnak. (Ja, és írd meg kommentben, hogy milyen volt!)

Devil's Pool, Viktória vízesés - a világ legveszélyesebb medencéje

Zimbabwe és Zambia határán fekszik a Viktória vízesés, aminek egy bizonyos pontján nem olyan erős a víz sodra, így a bátrabbak nyugodtan fürödhetnek benne. A még bátrabbak gyerekeket is visznek magukkal... Egyébként kb. 110 méter magas, tehát jó nagyot lehet esni, ha az ember rossz irányban akar kiszállni. Szeptembertől decemberig ideális a vízállás a fürdéshez, tehát ha megjöttél Chiléből, már mehetsz is Afrikába!

Pl. Dallas, Melbourne, Svédország - függő medencék

Több olyan szálloda is van világszerte, ahol a kreativitás netovábbját a legfelső emeletről kilógatott medence jelenti. Mert milyen jó is fecskenadrágban ázva bámulni az alant poroszkáló forgalmat a medence alján keresztül...

Ocean Dome, Miyazaki - a világ legnagyobb fedett tengerpartja

Japánban található a világ legnagyobb fedett "medencéje". 300 méter hosszú és 100 méter széles, tehát az 1 kilométeres úszáshoz már háromszor is fordulnod kell benne. A hőmérséklet mindig 30 fok körül van, és mindig kék az ég, sőt, felhők is vannak a műégen. Ha pedig kint is szép az idő, egyszerűen elhúzzák a tetőt.

Meg van oldva a mesterséges hullámzás is, és nem lennének japánok, ha nem raktak volna bele egy mesterséges vulkánt is. Igen, egy mesterséges vulkánt. Hiszen, mint tudjuk, Japán az idióta ötletek túlszárnyalhatatlan melegháza.

Egyébként elképzelhető, hogy a japánok azért építettek ilyen bazinagy medencét, mert máshogy nem férnének el:

Tokió - a világ legzsúfoltabb hullámmedencéje

Ha nehéz elhinni erről a képről hogy nem Photoshoppal készült, itt van egy videó is erről a tokiói strandról:

Chaweng Beach, Koh Samui - vérvörös medence

Nehéz újat mutatni a medencék világában. Ha nem tudsz kiríni a többiek közül a medencéd formájával, olcsó és kreatív megoldásként még mindig ott a víz színe. Így tettek a thaiföldi Koh Samui sziget egyik modern szállodájában is: folyamatosan vérvörösre festik a vizet. Hej, ha még élne Agatha Christie...

Nemo, Belgium - a világ legmélyebb medencéje

Bár nehéz újat mutatni a medencéd formájával, de azért van, akinek sikerül. Ez az úszómedence 33 m (11 emelet) mély, és 2,5 millió liter klórozásmentes, szűrt forrásvízzel van tele. A víz hőmérséklete állandóan 30 fok (ami az én ízlésemnek kicsit soknak tűnik, de ha van közöttünk búvár, majd biztos megmondja a frankót...) Van néhány víz alatti barlang is, illetve különböző magasságban betekintőablakok, hogy kívülről is meg lehessen nézni, ahogy a búvárok bőszen dacolnak a mélység szörnyeivel. Vagy valami hasonló.

India - "globális felmelegedés" úszómedence

Egy reklámhoz készítette az Ogilvy & Mather Mumbai indiai ügynökség ezt a medencét, hogy felhívja a figyelmet a globális felmelegedés veszélyeire. Állítólag borzongató érzés a new yorki felhőkarcolók fölött pancsikolni...

 

Via oddee.com

Ez is érdekelhet a blogon: Extravagáns párnák

.

Címkék: érdekes medence strand különleges világszerte úszómedence

Szerző: tulelocsomag

8 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://lenyeg.blog.hu/api/trackback/id/tr791384947

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Adaren 2009.09.16. 19:28:40

Ki visz magával Chillébe? Vagy egy kis Japán? Amúgy a felhők a tetőre festve vannak, vagy szépen van valami infós animációs megoldás is ottan? A japcsiktól ennyi minimum, nem? :)

Láttam - olvastam · http://lattamolvastam.blog.hu 2009.09.16. 19:44:58

Hajdúszoboszlón is szoktak ennyien lenni a hullámban

zala 2009.09.17. 07:57:43

Lehet, hogy tévedek, de úgy tudom Európa legnagyobb medencéje pedig Orfűn van.
http://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/7/7b/Orfű_légifotó.jpg

bezzegszilvia · http://allas-munka.blog.hu/ 2009.09.17. 10:06:25

Jó összeállítás :)

Tokiói fürdőzést kihagynám :):)

Jupiterke 2009.09.17. 12:14:32

@hebrew_hammer: Nekem is egyből eszembejutott a Palms medencéje

bezzegszilvia · http://allas-munka.blog.hu/ 2009.09.18. 09:17:12

Bár a Devil's Pool a legveszélyesebb medence, kipróbálnám ;)
süti beállítások módosítása