Koncertjáró állatfajok

2009.07.21. 09:31

Itt a koncertszezon, egymást érik a fesztiválok. Íme néhány embertípus, akikkel biztos, hogy minden koncerten össze fogsz futni:

A Kerengő Dervis

Biztos, hogy az ősei között volt néhány sámán, hiszen a vérében pezseg az esőtánc minden csínja-bínja. Sőt, ha jobban megkapargatjuk a családfáját, lehet, hogy a felmenői között találunk néhány ventillátort is.

A körülötte lévők multitasking üzemmódban próbálnak egyszerre a koncertre figyelni, illetve időben elugrani az útjából. A Kerengő Dervis sok esetben nőnemű, aki sok esetben nem borotválja a hónalját. Sok esetben van egy fiúja, akinek mindig kékre-zöldre van verve a feje. (Hiszen egy gentlemannek kötelessége megvédeni a nőjét…)

A Kerengő Dervis további ismertetőjele, hogy bősz forgása közben legalább egy (néha több) félig leégett csikkel hadonászik. Úgyhogy mellette állva jobb, ha a koncert helyett végig rá figyelsz, különben a végén harmadfokú égési sérülésekkel távozol.

A Fanyalgó

Hogyan s miként került ő egyáltalán ide, örök homály fedi. Talán élete párja zsarolta hónapokig, vagy egyszerűen perverz örömöt okoz neki kétezer forintért inni a sört. Mindenesetre most itt van, és nincs olyan dögös show-elem vagy ismert dallam, ami elég jó neki. Ezt pedig minden körülötte állónak tudnia kell.

Így hát először halkabban, aztán – a véralkohol-szintjének növekedésével egyenes arányban – egyre hangosabban szólja le a különböző számokat, az együttest, illetve a közönséget. Ebben a sorrendben.

Ennek eredményeképpen a koncert, amiért tízezer forintot fizettél (tokkal-vonóval együtt persze volt az húsz is), a harmadik számtól kezdve átmegy színes fantáziálásba, hogy hogyan tudnád kiürült műanyagpoharadat lenyomni a Fanyalgó torkán.

A Kívánságműsorista

Ő az, aki szerint a zenekar nem készítette el a számok listáját már jóval a koncert előtt. Vagy ha igen, az ő briliáns ötletére majd hirtelen meggondolják magukat. Így hát minden adandó alkalommal beüvölti a kedvenc száma címét.

A körülötte állók ezt először poénra veszik, másodszor poénra veszik, harmadszor poénra veszik, negyedszer pedig legszívesebben agyonvernék egy sünnel, ha nem sajnálnák az állatot.

Ráadásul a Kívánságműsorista kedvenc száma az együttes legismertebb dala, ami általában a harmadik visszatapsolás legutolsó száma. Úgyhogy ő a koncert végéig fog melletted üvöltözni.

A Mobiltelefonkamerás-paparazzo

Nagy élmény az ember számára, ha a kedvenceit végre élőben láthatja, természetes hát, hogy elkattint egy-két képet emlékbe. És mivel a legtöbb helyre nem lehet bevinni a kétszázezer forintos tükörreflexes büszkeségeket hatszázszoros teleobjektívvel, így hát marad a telefon kamerája. Átlag 1,3 megapixeles videóval. Ez a legtöbb embert visszatartja a dolog túlzásba vitelétől, de nem így a Mobiltelefonkamerás-paparazzót.

Ő az egészet felveszi az elejétől a végéig. Sőt, még utána is. Ha melletted áll, az est folyamán szép lassan beleég a retinádba a mobil újra és újra felfénylő LCD képernyője. Ha közvetlenül előtted áll, akár haza is mehetsz. Hacsak nem az „orrvérzős” ülőhelyek valamelyikén ülsz, fent a magasban. De akkor meg már úgyis mindegy, hiszen a színpad számodra élőben is ugyanakkora, mint az ő telefonjának a kijelzője. Sőt, még csak nem is olyan fényes.

A Laza Szülő

Hacsak nem Hannah Montana estről van szó, nincs értelmes magyarázata annak, hogy mit keres egy tízéves gyerek egy koncerten. Sem a fizikai, sem a lelki fejlődésének nem hiányzik, hogy elmerüljön a hullámzó részeg csőcselék tengerében, miközben egy szuperszonikus repülőgép hangerejével szóló zene tódul az arcába. De a Laza Szülők túl lazák ahhoz, hogy fennakadjanak ilyen apróságokon.

Egy tökéletes világban ezek a szülők – ha már elhozták a gyerekeiket – odafigyelnének rá, hogy a gyerek ne rohangáljon össze-vissza, minden környező ember idegeire menve. De hát ha ezt tennék, akkor nem lennének rossz szülők. Ha pedig nem lennének rossz szülők, akkor egyáltalán el se hoznák a gyerekeket a koncertre…

Tehát a való világban a rossz-szülő gének továbbra is működnek, és az elhozott gyerekek – a szülőkön kívül – mindenki másnak az idegeire mennek. Hiszen egy idő után mást sem csinálnak, mint átlagos gyerkőcök módjára megpróbálják felhívni magukra a figyelmet. Ezt a szülők már évek kemény munkájával megtanulták figyelmen kívül hagyni.

Neked azonban e gyakorlat nélkül egyszerűen esélyed sincs. Valószínűleg úgy kerültél melléjük, hogy ülőhelyet vettél, hiszen még a leghülyébb laza szülő se viszi be a tizenkét éves gyerekét pogózni a darálóba. Így viszont valószínűleg arrébb menni sincs esélyed, úgyhogy jobb, ha minél hamarabb feladod, és elfelejted az egész koncertet. És egy életre megjegyzed, hogy a koncert = állóhely.

A krónikus alkoholista

A krónikus alkoholista a koncertet látogató állatfajok non-plus-ultrája. Az eddig említettek bármelyike felturbózható vele, talán a laza szülő kivételével (bár az est végére valószínűleg ugyanúgy össze fogja magát pisilni, mint egy járni tanuló kisgyerek).

Megfejthetetlen módon a krónikus alkoholista általában egészen a főzenekar színre lépéséig megússza a lelepleződést. Innentől kezdve viszont biztosan észre fogod venni, ha melletted áll, viszont a tömeg addigra már heringekként préselődik össze.

Ettől a ponttól kezdve egész este nem hallasz mást, mint hamis vonyítás és érdektelen pofázás keverékét. És persze ne feledkezzünk meg a folyamatos fizikai kontaktusról sem, ami rengeteg tényező együttállásától függően vagy verekedésbe, vagy ölelgetésbe fog torkollni.

Ezen kívül a következő dolgok fognak történni: folyamatosan kiönti a sörét. Vagy a tiédet. Vagy mindkettőt. Ha a sajátját önti ki, akkor azt mindenképp az előttetek álló agresszív vadállat nyakába. Aki téged fog hibáztatni.

 

Ha kihagytam valakit, írd meg kommentben!
 

Lehet, hogy ez is érdekel: Rocksztárok gyerekkori képei

.

Címkék: hülyék koncert vicces poén okosság

Szerző: tulelocsomag

6 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://lenyeg.blog.hu/api/trackback/id/tr621257660

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

peterman 2009.07.24. 15:12:21

A bolygó hollandi. Mindig megy valahova, de célja nincs. Szól a Józsinak, hoz sört, kimegy brunyálni stb. a koncert totál érdektelen számára. 5x lök meg, 3x lép a lábodra.

0k- · http://ekezet.com/ 2009.07.24. 19:22:17

@peterman: és legalább egyszer lelöttyint sörrel.

suo tempore 2009.07.24. 20:54:57

minek járnak az emberek koncertre?

qp 2009.07.25. 00:27:37

az eleje zsenialis...a -kerengo dervis-...

Horvie 2009.09.14. 12:06:36

Íííígen! Akkor nem csak az én zenei izlésemnek megfelelő koncerteken van ez a söpredék :D Én sajnálom helyettük. Pózerek! Az a jó szó mindegyikre.
Na meg még van egy ritkább fajta, de megemlítendő: Szóval amikor Ennio Morricone koncert van, ülőhely ugye adott. A publikum gondoltam Morricone kedvelő, mitöbb annyira kedvelő, hogy kiad érte 12eFt-ot. Sajnos a megjelentek 3 csapatba voltak sorolhatóak: 1) Mi meg páran, akik élvezték 2) Ingyenjegyesek 6-8 éves gyerekekkel a 25eFt-os jegy szektorban 3) Parasztok, akik 0.75ös kólával és melegszendóval meg cicababával beültek, mert moziban tegnap voltunk. Na ez a 3. kateg volt az, amelyik elhatározta, hogy végigröhögi végigpofázza, majd holnap elmondja, hogy ő endellegduel volt vagy mi! Hát elküldtük őket az anyjukba, onnan csönd volt :D Komolyan mint a gyerekek.
SUO kérdését viszont nem értem :)
A+ -os blog!!!
süti beállítások módosítása