Előbb-utóbb várható volt... Néhány okos amerikai tévéproducer kitalálta, hogy miért ne kössék össze a Twitteren kitárulkozó sztárok életét a tévénézők millióival. A legtöbb "követővel" rendelkező Ashton Kutcher életének morzsáit pl. kétmillió ember figyeli árgus szemekkel az interneten.

Az alapötlet az, hogy csinálnak egy interaktív valóságsót, aminek egyetlen fő célja a sztárok mindennapjainak kilesése a Twitteren megosztott információik alapján. A hétfőn bejelentett szándék szerint a show "olyan átlagemberekről szólna, akik egymással versenyezve próbálnák kilesni követni a különböző sztárokat a Twitter segítségével." Ahogyan a show egyik producere, Jon Liebman fogalmazott: "Találtunk egy érdekes megoldást arra, hogyan tudjuk a Twitter gyorsaságát a képernyőn életre kelteni."

A Twitteren 140 karakter hosszú üzenetek segítségével mondhatja el az ember a külvilágnak, hogy éppen mit csinál. Ezt pedig mindenki elolvashatja, aki (egy kattintással bejelölve) "követi" az illető megjegyzéseit. A Twitter-t akkor kezdték komolyan venni, amikor pl. egy los angeles-i földrengésről a hivatalos médiát hosszú percekkel megelőzve elsőként "tudósított". Azóta is jellemző, hogy a világban zajló eseményekről leggyorsabban a Twitteren értesülhet az ember. Egy kis bökkenő azért van a dologgal: az információ nyugodtan lehet teljesen téves.

Ezek után a valóságshow-t kábé így képzelhetjük el: Amikor március 21-én Ashton Kutcher (aplusk) felrakott egy tweet-et arról, hogy a felesége, Demi Moore (mrskutcher) bugyiban pakolta a szmokingját (mármint Ashton-ét), a versenyzők pusztán a Twitter segítségével kitalálhatták, hogy éppen a Turks- és Caicos-szigeteken voltak Kuba mellett, és készültek Bruce Willis és Emma Heming esküvőjére. Mármint ha követték Brucey_Willis-t - és ha ő tényleg Bruce volt.

Na ebben látott fantáziát a Reveille Productions, aki többek között a "Betty, a csúnya lányt" jegyzi. Hááát, alig várom...

.

Címkék: érdekes twitter valóságshow

Szerző: tulelocsomag

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://lenyeg.blog.hu/api/trackback/id/tr671146837

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása