A Guiness rekordok könyve 2010. márciusában adta át az elismerést Herbert és Zelmyra Fishernek, miszerint ők voltak a leghosszabb ideje házasok a Földön. Azóta Herbert Fisher eltávozott az élők sorából, de halála előtt nem sokkal ő és a felesége a twitteren (!) válaszoltak néhány párkapcsolati kérdésre. Az „interjú” idején Zelmyra 101, Herbert pedig 104 éves volt, a házasságuk pedig 85 éve tartott…

1. Van valami, amit másképp csinálnának több mint 80 év házasság után?
Nem, semmit sem változtatnánk. Nincs különösebb titka a házasságunknak, egyszerűen csak azt tettük, amire a másiknak illetve a családunknak szüksége volt.

2. Mi volt a legjobb házassági tanács, amit valaha kaptak?
Tiszteljük, támogassuk egymást, és mindig beszéljük meg a dolgokat. Legyünk hűségesek, őszinték és igazak egymáshoz. Szeressük egymást TELJES szívből.

3. Milyen volt ráébredni, hogy az egész életüket együtt fogják tölteni? Nem volt félelmetes a tudat?
Z: A kapcsolatunk minden nappal erősebb volt. A válás SOHASEM volt létező opció számunkra – még a gondolata sem.

4. Honnan tudták, hogy a párjuk az „igazi”?
Együtt nőttünk fel, és már a házasságunk előtt is a legjobb barátok voltunk. A barátság is életre szól – ahogyan a házasság is.

5. Mi lenne a tanácsuk egy olyan valakinek, aki szeretne hinni benne, hogy valahol még vár rá az „igazi”?
Zelmyra: Hát nekem ott volt egy saroknyira! Lehet, hogy nincs messze az illető, úgyhogy higgyen benne csak nyugodtan – ha majd találkozik vele, tudni fogja.

6. Mi a legfontosabb tulajdonsága egy jó házastársnak?
Zelmyra: Keményen dolgozik és gondoskodik a családjáról. Az 1920-as évek például kemények voltak, de Herbert mindig a legjobbat akarta a számunkra, és valahogy mindig gondoskodott rólunk. Egy nagyon jó emberhez mentem hozzá!

.

Címkék: párkapcsolat házasság

Szerző: tulelocsomag

3 komment

Miközben a jó öreg Schwarzi (pardon, az ex-kormányzó úr) évről évre távolabb kerül attól a bizonyos Terminátor szereptől, világszerte tudósok százai dolgoznak szorgalmasan, hogy a nem-is-olyan-távoli jövőben eljussunk a filmbeli humanoid robothoz. Vagy legalábbis valami hasonlóhoz, mondjuk a gonosz vörös szemek és az öntudatra ébredés nélkül...

Közéjük tartoznak a Boston Dynamics kutatói is, akik annak idején az önjáró "alpha-dog" négylábú robotot jegyezték. Talán sokaknak rémlik még az erdőben zümmögve baktató jószág, akit "gazdája" egy jólirányzott rugással próbál fellökni. Sikertelenül. Pár éve újabb lécet sikerült átugraniuk a kutatóknak a PETMAN nevű robot megalkotásával: neki ugyanis már csak két lába volt. Mondjuk ebben ki is merült a dolog, mert pl. kezei vagy feje sem volt az akkori "androidnak".

Azóta a kutatócsoport vehetett néhány újabb anatómia órát:

 

De a robotember tudása az alábbi videóból derül ki:

Szerintem nem vagyok egyedül, hogy miközben nézem PETMAN évről évre kevésbé bizonytalan lépteit, valami belső zsigeri rettegést csitítgatok magamban...

Persze a mesterséges intelligencia kutatás szakértői szerint "az öntudatra ébredés" még nagyon messze van. Azokat az acélos bicepszeket elnézve valahogy eléggé tudok is örülni ennek...

 Via Engadget

.

Címkék: robot terminátor

Szerző: tulelocsomag

Szólj hozzá!

Koncentráció teszt

2011.10.13. 01:26

Az alábbi másfél perces videón letesztelheted a koncentrációs képességedet! A kérdés: hányszor passzolja tovább a labdát olyan ember, akin fehér póló van?

Szerintem mindenképp érdemes megnézni, sokat elárul rólad! (Csak akkor menj tovább az olvasásban, ha már megnézted a videót, mert ott lesz alul a válasz)

 A helyes válasz:

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

15.

Neked is annyi jött ki? Gratulálok! De a nagy számolásban sikerült észrevenned a gorillát is?

1999-ben végezték el ezt a kísérletet, és az eredmény: a résztvevők fele nem vette észre, hogy közben szép nyugodtan átsétál a képen egy gorilla. Sőt, többen még akkor sem hitték el, amikor visszatekerték a filmet. (Nézd meg nyugodtan még egyszer...)

Az történik ugyanis velünk, hogy miközben a labdára koncentrálunk, az agyunk nem figyel oda a "számára nem érdekes részletekre". Egyszerűen kipótolja ezeket. Még akkor is, ha egy ilyen "számára nem érdekes részlet" abszolút oda nem illő. Például egy gorilla.

Te észrevetted?

.

Címkék: érdekes teszt koncentráció

Szerző: tulelocsomag

2 komment

Hamis tanúk?

2011.04.25. 22:38

DISCLAMER: Ha zavarnak téged az olyan szavak, mint "Biblia" vagy "Jézus", akkor ne olvass tovább!

 

 

Húsvét apropóján hadd írjak egy kicsit a feltámadásról (egy régi ígéretemet teljesítve ezzel).

Ha valaki meg akarja cáfolni a kereszténységet, a Biblia azt tanácsolja, hogy érdemes a feltámadással kezdenie. A Biblia szerint ugyanis:

"Ha Krisztus nem támadt fel, nincs értelme a mi tanításunknak, s nincs értelme a ti hiteteknek sem. Ráadásul még Isten hamis tanúinak is bizonyulunk, mert Istenről azt tanúsítjuk, hogy Krisztust feltámasztotta, holott nem támasztotta fel, ha a halottak egyáltalán nem támadnak fel. Ha ugyanis a halottak nem támadnak fel, akkor Krisztus sem támadt fel.

Ha pedig Krisztus nem támadt fel, semmit sem ér a hitetek, mert még mindig bűneitekben vagytok. Sőt azok is elvesztek, akik Krisztusban haltak meg. Ha csak ebben az életben reménykedünk Krisztusban, minden embernél szánalomra méltóbbak vagyunk."*


Persze a Biblia nem áll meg itt. Úgy folytatja, hogy "De Krisztus feltámadt a halálból elsőként a halottak közül."

Ez a húsvét lényege. Mármint "a nyúlon túl…" (a'la Gyaloggalopp:)

Ebben az esetben a keresztények nem Isten hamis tanúi. Bár soha nem lesz olyan érv, ami 100%-ig mindenki számára bizonyítani fogja, hogy Isten létezik és Jézus tényleg feltámadt, ezzel együtt sok olyan ember volt a történelem során, aki meg akarta cáfolni a kereszténységet, és a végén hívő lett.

Ha valakit érdekel, hogy tulajdonképpen mi is a Biblia üzenete (egy személyes kapcsolat Istennel), itt találhat egy összefoglalót.

Ha pedig azt mondja, hogy semmilyen értelmes érv nem támasztja alá ezt az egészet, akkor írjon a blognak, vagy olvassa el pl. a Jézus dosszié című könyvet.

*Pál apostol levele a korinthusiakhoz, 15. fejezet

.

Szerző: tulelocsomag

4 komment

Videotéka könyveknek?

2011.04.21. 19:51

Régi vágyam volt az alábbi gyöngyszem megosztása... Kicsit nehéz elhinni, hogy ilyen hülye ember létezik, úgyhogy az is lehet, hogy csak szívatás az egész, de szerintem a mai világban bááármi elképzelhető...:)

A következő kérdést sikerült valakinek halálos komolysággal feltennie egy fórumban:

"elgondolkodtam a minap. a nővérem rengeteget olvas, évente kábé ezer dollárt költ könyvekre. a legtöbbet csak egyszer olvassa el, és soha többe nem veszi kézbe. létezik esetleg valami olyasmi... mint a videotéka, csak könyveknek? sokkal olcsóbb lenne, ráadásul ha valaki már elolvasott egy könyvet, attól még a következő is élvezhetné ugyanazt stb."

A válasz persze egy percen belül érkezett: igen, létezik ilyen... és úgy hívják, hogy könyvtár!

Az eredeti bejegyzés egyébként itt található.

.

Címkék: hülyeség

Szerző: tulelocsomag

2 komment

Pénteki bukta: kreatív turisták

2010.04.09. 15:21

A "Pénteki bukta" sorozatban ma a híres pisai ferde toronyhoz látogatunk el. De nem csak mi, hanem egy csomó kreatív turista is...

Persze az vesse rájuk az első követ, aki Pisában járva ellen tudott állni a kísértésnek!

Via imgur.com

Ez is érdekelhet a blogon: 10 tipp, hogy hogyan nézz ki jól a fényképeken!

.

Címkék: poén fénykép pénteki bukta

Szerző: tulelocsomag

· 1 trackback 4 komment

Az iPad belseje

2010.04.04. 15:06

Egy kíváncsi felhasználó - a garanciával mit sem törődve - szétszedte a tegnap megjelent iPad-ot. Nézzük hát, hogy is néz ki belülről az Apple legújabb üdvöskéje:

Via schitechbits.com

Ez is érdekelhet a blogon: A lustaság bajnokai

.

Címkék: apple poén ipad

Szerző: tulelocsomag

5 komment

Hollywood 2035-ben

2010.03.28. 17:40

Szeretnéd tudni, hogy fog kinézni Gwen Stefani vagy Nicholas Cage 70 évesen? A worth1000.com, az internet legismertebb Photoshop versenyeket szponzoráló oldala többször meghirdette a fenti kiírást. Fogalmazzunk úgy, hogy lett néhány jól sikerült alkotás...

Ha gondolod, teszteld magad, hogy hányat tudsz kitalálni az öregecske sztárok közül! (A megfejtés a képek alatt fejjel lefelé olvasható)

 

ǝƃɐɔ sɐloɔıu

 

 

uoʇlıɥ sıɹɐd

 

A folytatásért kattints ide! »

.

Címkék: érdekes photoshop poén hollywood öregedés

Szerző: tulelocsomag

7 komment

Hány éves a kutyád?

2010.03.24. 09:17

Ha egy kutya életkorát emberévekre szeretnénk átszámolni, sokan azonnal vágják a választ. "Egyszerű, csak meg kell szorozni az évei számát héttel! Illetve nyolccal! Illetve..." Hogy is van ez?

A dogster.com, az internet egyik legnagyobb kutyás oldala (mottójuk a lefordíthatatlan "For the love of dog") előállt a végső válasszal, amit alant én is megosztok veletek.

A kavarodás két dologból adódik. Egyrészt különbség van a nagytestű és az apró kutyák között: a nagytestűek hamarabb öregszenek. Másrészt, mivel kedvenc négylábú társad az első időkben jobban belehúz a növésbe: egy egy éves kutya emberévekre átszámítva se nem hét, se nem nyolc éves. De akkor mennyi? Könnyen megállapítható az alábbi táblázatból:

 

Tehát most már a születési idő ismeretében már mindig pontosan tudni fogod, hány éves a kedvenced. De mi van akkor ha nem tudod, mikor született a kedvenc négylábúd? Ha a világ legdrágább kutyája helyett esetleg az utcáról fogadtál be egy "kültelki vegyes" kategóriájú, valahányéves szőrcsomót, néhány trükk ismeretében akkor is elég jól belőhető az életkora. Hogy mi segíthet ebben?

A fogazat

A kutyáknak általában hét hónapos korukra már kialakul a teljes (már nem tej-, hanem maradandó fogakból álló) fogsoruk. Szóval, ha új barátodnak pici, tűhegyes fogai vannak, akkor pár hónapos, ha egészséges fehérek, akkor kábé egy év körüli lehet. Ha már kezdenek sárgulni a hátsó fogai, akkor egy-két éves, ha pedig fogköveket is találsz a szájában, akkor 3-5 év körül járhat. Az idősebb kutyáknak pedig már láthatóan le van amortizálva a fogazata, esetleg már hiányzik is néhány a negyvenkettőből… (Bizony, alapesetben a kutyák hozzánk képest tízzel vezetnek...)

 

A folytatásért kattints ide! »

.

Címkék: érdekes életkor kutya

Szerző: tulelocsomag

1 komment

Szaddám palotái napjainkban

2010.03.10. 19:18

Vajon mi lett Szaddám Huszein híresen fényűző palotáiból? Egy Richard Mosse nevű fotós Irakban járt, és körülnézett a diktátor régi dicsősége helyszínén. A következő néhány kép bemutatja, hogy mit látott:

 

A folytatásért kattints ide! »

.

Címkék: érdekes fotó történelem irak

Szerző: tulelocsomag

Szólj hozzá!

9+1 tipp a biztos Oscar-díjhoz

2010.03.06. 22:14

Úgy tűnik, az Oscar díjat évről évre odaítélő zsűri furamód vonzódik néhány igen konkrét főszereplő-típushoz.
Ott van például
- a zenész, akinek meg kell küzdenie személyes démonaival, de végül egy nő segítségével képes lesz erre (Nyughatatlan, Ragyogj, Ray)
- a magányos harcos, aki felveszi a kesztyűt a gonosz óriáscéggel szemben, amely mérgezi az embereket, de végül győz (Erin Brockovich, Bennfentes)
- a valamilyen mentális betegségben szenvedő géniusz, aki végül segít a kormányszerveknek (Egy csodálatos elme, Aviátor, A bárányok hallgatnak)

Ha úgy érzed, hogy nem akarsz lebukni a fentiek lekoppintásával, de mégis szeretnéd tudni, milyen lehetőségeid vannak, ha színészként nyerni akarsz, válassz az alábbi 8+1 tippből, és már viheted is haza a szobrocskát! (Hogy lásd, mennyire igazam van, mindegyik kategóriához odaírtam az elmúlt 30 évben a tippet Oscarra váltók nevét is...)

A folytatásért kattints ide! »

.

Címkék: érdekes tipp film poén díj oscar díj

Szerző: tulelocsomag

17 komment

A lényegblog kulisszatitkai

2010.03.03. 19:20

Lassan egy éve, hogy elindult a Lényeg a lényeg, talán ideje egy kicsit benézni a motorháztető alá! Ebben segíthet a következő beszélgetés:

Miért kezdtél blog írásába, mi volt a célod vele?
Tulajdonképpen az egész csak egy kísérletnek indult, kíváncsi voltam, hogy el tudom-e érni a napi száz látogatót. Rengetegszer olvastam pl. angolul olyan dolgokat, amiket szívesen megosztottam volna másokkal, de annyi eszem azért volt, hogy ne az ismerőseimet árasszam el „érdekes” emailekkel…

Miről szól az oldal?
Érdekes, vicces, elgondolkodtató dolgokról írok, szigorúan szubjektíven, tehát ami nekem megtetszik, illetve úgy gondolom, hogy másokat is érdekelhet: ez a lényeg.

Segítenek neked mások a blog szerkesztésében, vagy egyedül írod?
Pillanatnyilag egyedül csinálom, de kezdek másoktól is kapni dolgokat. Most szeretnék feltenni egy emailcímet az oldalra, hogy ha valakinek megtetszik valami, elküldhesse, hogy ki tudjon kerülni a blogra.

Egy-egy bejegyzés megírása mennyi időt vesz igénybe?

Változó, szerintem tíz perc és tíz óra is volt már…

Eddig összesen hány látogatód volt eddig? És a napi átlag?
Nemrég léptem át a százezredik látogatót. Napi 2-400 között van az átlag, persze index címlappal borul minden, úgy volt már 12000 is. Érdekes, hogy munkaidőn kívül általában kisebb a látogatottság, tehát úgy tűnik, az emberek leginkább olyankor szeretnek vicces és érdekes dolgokat olvasgatni, amikor elvileg dolgoznának/tanulnának:)
 
Blogoltál már valami nem mindennapi, különleges helyről?
Ha jól emlékszem, egyszer egy repülőgépen írtam az óceán fölött. (Bár nem a "Becsapódás előtt" című bejegyzést:)

Szeretnél változtatni valamit mostanában a blogodon?
Tulajdonképpen igen. Mivel a keresztény hitem elég fontos számomra, úgyhogy tervezem, hogy egy kicsit több ehhez kapcsolódó posztot rakok be.

Nem félsz, hogy ez egyes olvasóidnak nem fog tetszeni?

De, ez elképzelhető. Bár szeretném ezekkel a bejegyzésekkel is hozni az eddigi érdekes/elgondolkodtató színvonalat. És az is elképzelhető, hogy ezeket a posztokat meg fogom jelölni, mondjuk valahogy így: „STOP: az alábbi bejegyzésben a nyugalom megzavarására alkalmas gondolatok vannak. Csak a saját felelősségedre olvasd tovább!” Azért nem kell megijedni, alapvetően nem fog az oldal megváltozni, a legtöbb bejegyzés továbbra is olyan lesz, mint eddig.

A bejegyzések ötleteit honnan szeded?
Rengeteg külföldi oldal van, ahol érdekes témák vagy posztok születnek. Most is van vagy ötven „posztcsírám” raktáron. Inkább azt nehéz sokszor kitalálni, hogy mi az, ami tényleg érdekli az embereket. Volt olyan, hogy azt hittem, ez nem fog „ütni”, aztán rengetegen továbbküldték emailen vagy megosztották Facebookon a cikket. Persze megtörtént az is, hogy egy csomót dolgoztam vele, aztán mintha nem is írtam volna, észre se vették a népek…

Vannak kedvenc blogjaid? Miket olvasol szívesen?

Az egyik kedvencem a lifehacker.com Ezen az oldalon mindent megtalálni a baracklekvár elrakásától kezdve a legjobb FTP kliensig. De mivel szeretem a politikát is, pl. Török Gábor blogja is ott van az RSS readerben. Persze attól nem kell tartani, hogy a lényegblogon valaha is elkezdenék politizálni…

Kerestél már valamennyit a blogolásból?
Nem én! Viszont azt mondják, hogy az interneten is az első pár ezer forintot nehéz csak megkeresni… De nem ezért csinálom.

Meddig szeretnéd még írni a blogodat?
Amíg meg nem unom. Bár ez még arrébb van szerintem…

 

.

Címkék: személyes lényeg

Szerző: tulelocsomag

4 komment

Pénteki bukta: nehéz a biztonsági őrök sora

2010.02.26. 16:11

Az alábbi képek is bizonyítják, hogy a rend őrének lenni fáradságos meló - hiszen nincs nehezebb egy unalmas munkánál...

A folytatásért kattints ide! »

.

Címkék: biztonság alvás poén pénteki bukta

Szerző: tulelocsomag

1 komment

Kreatív épületreklámok

2010.02.23. 19:53

Ezek a reklámok úgy keletkezhettek, hogy a főnökség odarakott a marketingesek elé néhány épületfotót, és azt mondták nekik, hogy "tessék ide valami eredetit kitalálni". Ahogy a következő képeken látható, voltak néhányan, akik felnőttek a feladathoz:

Konditerem-reklám egy építkezésen

Szupererős ventillátor

Nike

A folytatásért kattints ide! »

.

Címkék: érdekes kreatív reklám

Szerző: tulelocsomag

· 1 trackback Szólj hozzá!

Trendi nagyi palacsintareceptje - hogy a kisunoka is értse

2010.02.19. 08:51

Változik a világ. Ha a nagyi azt akarja, hogy az unokája is követni tudja a palacsinta receptjét, az ő nyelvén kell elmagyaráznia. Főleg, ha a kisunoka egy bizonyos szubkultúrához tartozik...

 

Hozzávalók: liszt, cukor, víz, tej, olaj, tojás, kanál, injekcióstűk, öngyújtó és egy bankkártya.

 

A folytatásért kattints ide! »

.

Címkék: drog poén palacsinta drogos

Szerző: tulelocsomag

1 komment

Kínai esküvői menet

2010.02.14. 19:32

Bőszen építik a kommunizmust arrafelé... Ha ilyen autókból áll az esküvői menet, vajon hová mennek nászútra? És náluk is a menyasszony családja fizeti?...

A folytatásért kattints ide! »

.

Címkék: kína érdekes autó esküvő

Szerző: tulelocsomag

Szólj hozzá!

Pénteki bukta - Kókányolás 2.

2010.02.12. 21:54

Újabb csokor az emberi találékonyság és az eszméletlen gagyi keverékéből. MacGyver még mindig elbújhatna...

Traktorgrill

 

 

Bátor munkásemberek

 

Turmixgép

 

 

Elegant Gelato

 

 

A folytatásért kattints ide! »

.

Címkék: kreatív vicces poén kókányolás pénteki bukta

Szerző: tulelocsomag

1 komment

Kék halál az autópályán

2010.02.09. 19:53

Amikor pár éve először hallottam, hogy egyre több autóban elektronika irányítja a gázadást, fékezést vagy éppen a kormányzást, felállt a szőr a hátamon. Rögtön megjelent előttem a kép: hiába nyomom hisztérikusan a féket, a lefagyott szoftver miatt a hatás csak annyi lesz, mintha a kormányt ütném-verném tiszta erőből.

Hiszen ahol szoftverek vannak, ott a lefagyás is előfordul. Kevés olyan komolyabb PC felhasználó van, aki ne tudná, mit jelent a "kék halál". (Macintosh felhasználóknak a fordítás: "strandlabda") Mást jelent viszont a kék halál az íróasztal előtt ülve, és mást az autópályán...

Nem tartom kizártnak, hogy úgy fogunk visszanézni ezekre a napokra, mint amikor először szembesültünk mindezzel komolyabban. A Toyota körül kialakult botrányt (=többen meghaltak, mivel egyszerűen nem tudták megállítani az autójukat) jelenleg a beszoruló gázpedálra fogják, sokan azonban nem fogadják el ezt a magyarázatot. Nem egy szakértő szerint simán kiderülhet, hogy az egészért az elektronikai ill. szoftverháttér a ludas.

 

Ha így lesz, eléggé ironikus, hogy a világ egyik legmegbizhatóbb autóit gyártó cége lesz a rossz minőségű szoftverek miatti problémák emblematikus figurája. És ha így lesz, ők lesznek ugyan az elsők, de semmiképpen sem az egyetlenek akik így járnak.

A mai napig nem értem pontosan, miért gondolják az autógyárak, hogy az ember életét rá lehet bízni az elektronikára és a szoftverekre. Igen, mindez évtizedek óta jól működik a repülőgépek esetében. Egyet azonban nem szabad elfelejteni: amíg egy repülőgépen minden rendszer két-háromszorosan túl van biztosítva, addig ez az autóknál semmiképpen sem éri meg. Amikor késhegyre menő küzdelem folyik a gyártási költségek egy euróval - sőt, eurocenttel - való csökkentéséért, nem fognak a biztonság miatt 2-3 különálló rendszert tervezni ugyanannak a feladatnak az elvégzésére.

A folytatásért kattints ide! »

.

Címkék: mac windows vélemény szoftver autó toyota elektronika drive by wire

Szerző: tulelocsomag

2 komment

A világ legkeményebb versenye: Tough Guy Challenge 2010

2010.02.04. 16:51

Minden év január végén rendezik Angliában a Tough Guy Challenge-t, amit nemes egyszerűséggel a "világ legkeményebb versenyének" hívnak. Nem véletlenül.

A kb. 12 kilométer hosszú verseny egy tájfutásos szakaszból, illetve egy akadálypályából áll. A szervezők mindenkivel aláíratnak egy papírt, hogy "a saját hülyesége miatt van itt". Ezen kívül figyelmeztetnek, hogy mindenki a saját felelősségére kockáztatja a következőket (az eddigi versenyek tapasztalatai alapján) - vágott és ütött sérülések, égési sérülések, kiszáradás, kihűlés, klausztrofóbia, tériszony, elektromos áramütés, rándulások, ficamok, csonttörések és halál.

Ez sem veszi el a kedvét az évi kb. 6000 versenyzőnek, akik kb. kétharmada fejezi csak be a versenyt. Ha valaki ezek után kedvet kapott, ide kattintva tud jelentkezni a 2011-es viadalra...

A többieknek pedig íme néhány kép a múlt heti versenyről:

A Tough Guy Challenge egyik résztvevője levegőt vesz a vízben - a verseny része egy kb. 1 km-es vízbenfutásos-úszásos szakasz is. (Egyébként idén nulla fok körül volt a hőmérséklet.)

 

A folytatásért kattints ide! »

.

Címkék: érdekes verseny idióta

Szerző: tulelocsomag

12 komment

Ha jók a marketingesek...

2010.02.03. 08:41

...akkor olyan húzásokat csinálnak, mint a Kulula Air-nél a napokban. Rövid idő alatt a fél internetet bejárta a fapados légitársaság legújabb Boeing 737-ese, ami a tradicionálistól némileg eltérő festést kapott.

 

A gépet elnevezték Flying 101-nak (kábé = "Repülési alapismeretek") és mindenféle magyarázó megjegyzést fűztek a különböző részekhez. (A képekre kattintva nagyobbak lesznek!)

 

A folytatásért kattints ide! »

.

Címkék: marketing érdekes kreatív poén

Szerző: tulelocsomag

29 komment

Változnak az idők

2010.02.02. 14:15

.

Címkék: poén house rachel

Szerző: tulelocsomag

1 komment

Két véletlen, ami teljesen megváltoztatta a történelmet

2010.01.27. 21:02

Ha az ember visszanéz a történelemre, több olyan pontot is talál, ahol a legkisebb véletlenek alakították olyanná a világunkat, amilyennek ma ismerjük. Az alábbi sorokat elolvasva megérthetjük, miért kezdenek el sikítozni a történészek, ha azt a mondatot hallják, hogy „Mi lett volna, ha…”

A szendvics, ami kirobbantott egy világháborút

Valószínű többeknek dereng még történelmi tanulmányaikból, hogy az első világháború Ferenc Ferdinánd 1914-es merényletével kezdődött, ami aztán különböző események láncolatán keresztül több millió ember halálához vezetett. Azt viszont nagyon kevesen tudják, hogy az események láncolatának elindulása igazából egy szendvicshez kötődik.

A véletlen

A merénylő, Gavriló Princip egy Fekete Kéz nevű szerb függetlenségi csoport tagja volt, akik gyűlölték Ferenc Ferdinándot. Azon a bizonyos napon, 1914. június 28-án a trónörökös Szarajevóba látogatott, és elkövette ugyanazt a hibát, amit később egy Kennedy nevű ember is: nyitott autóval kocsikázgatott a városban.

A Fekete Kéz három ügynököt küldött, hogy eltegyék láb alól. Egyikük - Nedjelko Čabrinović – nemes egyszerűséggel megkérdezte egy rendőrtől, hogy melyik autó szállítja a trónörököst, majd a választ szépen megköszönve a kocsihoz vágott egy kézigránátot.

Ahogy az minden rendes merényletnél lenni szokott, itt is közbejött valami, és a gránát Ferenc Ferdinánd szárnysegédjét sebesítette meg a konvoj egy másik autójában. Később a trónörökös elhatározta, hogy meglátogatja szárnysegédjét a kórházban, viszont a kocsija rossz útvonalon indult el.

Amikor ezt észrevették, lefékeztek egy kávézó mellett. Pontosan ott, ahová a másik merénylő, Gavrilo Princip beült egy sikertelen-merénylet-utáni-szendvicsre. Ő aztán nem habozott, kihasználta az óriási véletlent, és egy pisztollyal feltette az i-re a pontot.

A folytatásért kattints ide! »

.

Címkék: érdekes történelem véletlen hitler világháború gavrilo princip

Szerző: tulelocsomag

3 komment

Google vs. Kína: érdekes aspektusok

2010.01.20. 14:35

A kínai kormány szerint az internet cenzúrázása igazából a kínai népnek jó, és az ő érdekükben történik. Állításuk szerint "a kínai társadalom általánosságban véve kevéssé képes az információ feldolgozására, mint a fejlettebb országok, pl. az USA lakossága. Ez egy objektív tény, amit senki sem tagadhat." Hát, elég jó véleménnyel vannak a saját népükről:)

Az évtized első komoly kiberháborúja úgy indult a múlt héten, hogy a Google bejelentette (mivel Kínát sejtette egy aktuális hackertámadás mögött), hogy nem hajlandó tovább lefeküdni a kínai kormánynak, és cenzúrázni a Google.cn keresési találatait. Ez egy elég radikális lépés volt tőlük, hiszen mindeddig így néztek ki ugyanarra a keresésre, pl. a "tienanmen square protest"-re az angol és a kínai Google találatai:

A média persze rögtön felkapta a dolgot, még azelőtt, hogy a kínaiak bármit is reagáltak volna. Most, hogy mindezt megtették, a történet egyre inkább az elkerülhetetlen ütközés felé tart, miközben arcvesztés nélkül már egyik fél sem nagyon tud kiszállni (tudjátok, a gyáva-nyúl játék).

Szóval, a Google lépését ismerjük, de mit mond a másik oldal?

A folytatásért kattints ide! »

.

Címkék: google kína érdekes szabadság

Szerző: tulelocsomag

· 1 trackback Szólj hozzá!

Kik vannak a képen?

2010.01.17. 19:35

Előkerült egy fotó egy 1957-es tinizenekarról:

Na, kitaláltad, kik ők?

.

.

.

.

George Harrison 14, John Lennon 17, Paul McCartney pedig 15 éves volt 1957-ben, amikor ez a kép készült.

Hat évvel azelőtt, hogy kiadják első lemezüket. Aztán még tizenegyet, összesen több mint egymilliárd példányban.

Hét évvel azelőtt, hogy a Billboard TOP100-as listáján az első öt hely mindegyike az ő számuk legyen. (A dalok a "Can't Buy Me Love", "Twist and Shout", "She Loves You", "I Want to Hold Your Hand", és a "Please Please Me" voltak.)

Hét évvel azelőtt, hogy megírják a Yesterday-t, ami 3000 feldolgozással minden idők legtöbbször feldolgozott dala lett a Guiness Rekordok Könyve szerint, egyben minden idők legtöbbször rádióban elhangzott zeneszáma is.

Nyolc évvel azelőtt, hogy a világon elsőként megtöltsenek egy stadiont a koncertjükön résztvevőkkel, illetve hogy megkapják a Brit Birodalom érdemrendjét.

És huszonhárom évvel azelőtt, hogy egy Mark David Chapman nevű fickó négy golyót eresszen John Lennonba.

Ha tudták volna...

 

Via all-thats-interesting és wikipedia

.

Címkék: érdekes fotó beatles fénykép ritka

Szerző: tulelocsomag

1 komment

Pénteki bukta: ne szórakozz a természettel!

2010.01.15. 07:11

A pénteki bukta sorozatban ma következő néhány kép ékesszólóan bizonyítja, hogy jobb nem szórakozni a természettel...

 

 

 

 

 

A folytatásért kattints ide! »

.

Címkék: pénteki bukta

Szerző: tulelocsomag

4 komment