A Guiness rekordok könyve 2010. márciusában adta át az elismerést Herbert és Zelmyra Fishernek, miszerint ők voltak a leghosszabb ideje házasok a Földön. Azóta Herbert Fisher eltávozott az élők sorából, de halála előtt nem sokkal ő és a felesége a twitteren (!) válaszoltak néhány párkapcsolati kérdésre. Az „interjú” idején Zelmyra 101, Herbert pedig 104 éves volt, a házasságuk pedig 85 éve tartott…

1. Van valami, amit másképp csinálnának több mint 80 év házasság után?
Nem, semmit sem változtatnánk. Nincs különösebb titka a házasságunknak, egyszerűen csak azt tettük, amire a másiknak illetve a családunknak szüksége volt.

2. Mi volt a legjobb házassági tanács, amit valaha kaptak?
Tiszteljük, támogassuk egymást, és mindig beszéljük meg a dolgokat. Legyünk hűségesek, őszinték és igazak egymáshoz. Szeressük egymást TELJES szívből.

3. Milyen volt ráébredni, hogy az egész életüket együtt fogják tölteni? Nem volt félelmetes a tudat?
Z: A kapcsolatunk minden nappal erősebb volt. A válás SOHASEM volt létező opció számunkra – még a gondolata sem.

4. Honnan tudták, hogy a párjuk az „igazi”?
Együtt nőttünk fel, és már a házasságunk előtt is a legjobb barátok voltunk. A barátság is életre szól – ahogyan a házasság is.

5. Mi lenne a tanácsuk egy olyan valakinek, aki szeretne hinni benne, hogy valahol még vár rá az „igazi”?
Zelmyra: Hát nekem ott volt egy saroknyira! Lehet, hogy nincs messze az illető, úgyhogy higgyen benne csak nyugodtan – ha majd találkozik vele, tudni fogja.

6. Mi a legfontosabb tulajdonsága egy jó házastársnak?
Zelmyra: Keményen dolgozik és gondoskodik a családjáról. Az 1920-as évek például kemények voltak, de Herbert mindig a legjobbat akarta a számunkra, és valahogy mindig gondoskodott rólunk. Egy nagyon jó emberhez mentem hozzá!

7. Mi a legjobb Valentin napi emlékük?
Zelmyra: A főzés minden nap az én reszortom volt. Egyszer Herbert hamarabb hazajött a munkából, és ő főzte meg a vacsorát! Nagyon jó szakács!
Herbert: Mondtam neki, hogy ma én főzök és ő csak pihenjen. Az a kifejezés, ami az arcán volt, és a vacsora utáni üres tányér mindent megért!

8. Nagyon fiatalon házasodtak. Miközben felnőttek, hogyan sikerült megőrizni a személyiségüket anélkül, hogy eltávolodtak volna egymástól?
„Aki együtt ülteti a magot és együtt arat, együtt fog ünnepelni is.” Önálló egyéniségek vagyunk, de együtt többre vagyunk képesek.

9. Mire a legjobb visszagondolni 85 év házasság után?
Azokra, akiket magunk mögött fogunk hagyni: 5 gyerekünkre, 10 unokánkra, 9 dédunokánkra és 1 ükunokánkra.

10. A kommunikáció idővel könnyebbé válik? Hogyan képesek türelmesek lenni egymáshoz?
A gyerekeink felnőttek, úgyhogy többet tudunk beszélgetni egymással. Élvezhetjük, ahogy a tornácon ülünk a hintaszékben. Együtt.

11. Hogyan birkóztak meg azzal, ha hosszabb ideig fizikailag távol kellett lenniük egymástól?
Herbert: Egyszer két hónapig voltunk távol, amikor Z az ötödik gyerekünkkel volt kórházban. Életem legnehezebb időszaka volt. Zelmyra anyukája segített a háztartással és a többi gyerekkel, különben megbolondultam volna.

12. A párkapcsolatuk egy rossz napja után mi a legfontosabb, amire emlékeztetni kell magunkat?
Hogy a házasság nem verseny – sosem kell feljegyezni az állást. Isten azért rakott minket egy csapatba, hogy közösen győzzünk.

13. Fontos a vitatkozás, a harc?
Fizikailag SOSEM! Egyet kell értenünk abban, hogy nem kell mindenben egyetértenünk, és azokért a dolgokért kell harcolni, amik tényleg fontosak. Meg kell tanulni meghajolni – de nem megtörni!

14. Mi az az egy dolog, ami közös Önökben, ami túlmutat minden máson?
Mind a ketten keresztények vagyunk, és hiszünk Istenben. A házasságunkat Isten előtt kötöttük. Minden nap imádkozunk egymással és egymásért.

Via yourblackworld.net

.

Címkék: párkapcsolat házasság

Szerző: tulelocsomag

3 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://lenyeg.blog.hu/api/trackback/id/tr364339384

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

sebastian 2012.03.31. 22:25:03

Nagyon szép, inspiráló interjú az örök szeretetről, szerelemről!
Köszönöm!

Zsolt520 (Kovács Zsotza Zsolt) · http://zsotza.blogspot.com 2012.07.03. 21:40:53

Fantasztikus pályafutás!

>>" A barátság is életre szól – ahogyan a házasság is. "<<

Változhatnak az idők,lehet,hogy a változó szimpátia,anyagi,-és más érdekek elsodorhatnak egymástól barátokat,de még házastársakat is,de akik értékrendje a Biblia kőszikla-alapjára épül,azok kapnak erőt a bocsánathoz, a bocsánatkéréshez,és a hűséghez.

Köszönöm,hogy olvashattam az Interjút!

Corine (törölt) 2012.09.13. 18:49:23

ez gyönyörű. én hinni akarok benne, bár nagyon nehéz (mármint az igaz, örök szerelemben)