Hollywood 2035-ben

2010.03.28. 17:40

Szeretnéd tudni, hogy fog kinézni Gwen Stefani vagy Nicholas Cage 70 évesen? A worth1000.com, az internet legismertebb Photoshop versenyeket szponzoráló oldala többször meghirdette a fenti kiírást. Fogalmazzunk úgy, hogy lett néhány jól sikerült alkotás...

Ha gondolod, teszteld magad, hogy hányat tudsz kitalálni az öregecske sztárok közül! (A megfejtés a képek alatt fejjel lefelé olvasható)

 

ǝƃɐɔ sɐloɔıu

 

 

uoʇlıɥ sıɹɐd

 

.

Címkék: érdekes photoshop poén hollywood öregedés

Szerző: tulelocsomag

7 komment

Hány éves a kutyád?

2010.03.24. 09:17

Ha egy kutya életkorát emberévekre szeretnénk átszámolni, sokan azonnal vágják a választ. "Egyszerű, csak meg kell szorozni az évei számát héttel! Illetve nyolccal! Illetve..." Hogy is van ez?

A dogster.com, az internet egyik legnagyobb kutyás oldala (mottójuk a lefordíthatatlan "For the love of dog") előállt a végső válasszal, amit alant én is megosztok veletek.

A kavarodás két dologból adódik. Egyrészt különbség van a nagytestű és az apró kutyák között: a nagytestűek hamarabb öregszenek. Másrészt, mivel kedvenc négylábú társad az első időkben jobban belehúz a növésbe: egy egy éves kutya emberévekre átszámítva se nem hét, se nem nyolc éves. De akkor mennyi? Könnyen megállapítható az alábbi táblázatból:

 

Tehát most már a születési idő ismeretében már mindig pontosan tudni fogod, hány éves a kedvenced. De mi van akkor ha nem tudod, mikor született a kedvenc négylábúd? Ha a világ legdrágább kutyája helyett esetleg az utcáról fogadtál be egy "kültelki vegyes" kategóriájú, valahányéves szőrcsomót, néhány trükk ismeretében akkor is elég jól belőhető az életkora. Hogy mi segíthet ebben?

A fogazat

A kutyáknak általában hét hónapos korukra már kialakul a teljes (már nem tej-, hanem maradandó fogakból álló) fogsoruk. Szóval, ha új barátodnak pici, tűhegyes fogai vannak, akkor pár hónapos, ha egészséges fehérek, akkor kábé egy év körüli lehet. Ha már kezdenek sárgulni a hátsó fogai, akkor egy-két éves, ha pedig fogköveket is találsz a szájában, akkor 3-5 év körül járhat. Az idősebb kutyáknak pedig már láthatóan le van amortizálva a fogazata, esetleg már hiányzik is néhány a negyvenkettőből… (Bizony, alapesetben a kutyák hozzánk képest tízzel vezetnek...)

 

.

Címkék: érdekes életkor kutya

Szerző: tulelocsomag

1 komment

Szaddám palotái napjainkban

2010.03.10. 19:18

Vajon mi lett Szaddám Huszein híresen fényűző palotáiból? Egy Richard Mosse nevű fotós Irakban járt, és körülnézett a diktátor régi dicsősége helyszínén. A következő néhány kép bemutatja, hogy mit látott:

 

A folytatásért kattints ide! »

.

Címkék: érdekes fotó történelem irak

Szerző: tulelocsomag

Szólj hozzá!

9+1 tipp a biztos Oscar-díjhoz

2010.03.06. 22:14

Úgy tűnik, az Oscar díjat évről évre odaítélő zsűri furamód vonzódik néhány igen konkrét főszereplő-típushoz.
Ott van például
- a zenész, akinek meg kell küzdenie személyes démonaival, de végül egy nő segítségével képes lesz erre (Nyughatatlan, Ragyogj, Ray)
- a magányos harcos, aki felveszi a kesztyűt a gonosz óriáscéggel szemben, amely mérgezi az embereket, de végül győz (Erin Brockovich, Bennfentes)
- a valamilyen mentális betegségben szenvedő géniusz, aki végül segít a kormányszerveknek (Egy csodálatos elme, Aviátor, A bárányok hallgatnak)

Ha úgy érzed, hogy nem akarsz lebukni a fentiek lekoppintásával, de mégis szeretnéd tudni, milyen lehetőségeid vannak, ha színészként nyerni akarsz, válassz az alábbi 8+1 tippből, és már viheted is haza a szobrocskát! (Hogy lásd, mennyire igazam van, mindegyik kategóriához odaírtam az elmúlt 30 évben a tippet Oscarra váltók nevét is...)

A folytatásért kattints ide! »

.

Címkék: érdekes tipp film poén díj oscar díj

Szerző: tulelocsomag

17 komment

A lényegblog kulisszatitkai

2010.03.03. 19:20

Lassan egy éve, hogy elindult a Lényeg a lényeg, talán ideje egy kicsit benézni a motorháztető alá! Ebben segíthet a következő beszélgetés:

Miért kezdtél blog írásába, mi volt a célod vele?
Tulajdonképpen az egész csak egy kísérletnek indult, kíváncsi voltam, hogy el tudom-e érni a napi száz látogatót. Rengetegszer olvastam pl. angolul olyan dolgokat, amiket szívesen megosztottam volna másokkal, de annyi eszem azért volt, hogy ne az ismerőseimet árasszam el „érdekes” emailekkel…

Miről szól az oldal?
Érdekes, vicces, elgondolkodtató dolgokról írok, szigorúan szubjektíven, tehát ami nekem megtetszik, illetve úgy gondolom, hogy másokat is érdekelhet: ez a lényeg.

Segítenek neked mások a blog szerkesztésében, vagy egyedül írod?
Pillanatnyilag egyedül csinálom, de kezdek másoktól is kapni dolgokat. Most szeretnék feltenni egy emailcímet az oldalra, hogy ha valakinek megtetszik valami, elküldhesse, hogy ki tudjon kerülni a blogra.

Egy-egy bejegyzés megírása mennyi időt vesz igénybe?

Változó, szerintem tíz perc és tíz óra is volt már…

Eddig összesen hány látogatód volt eddig? És a napi átlag?
Nemrég léptem át a százezredik látogatót. Napi 2-400 között van az átlag, persze index címlappal borul minden, úgy volt már 12000 is. Érdekes, hogy munkaidőn kívül általában kisebb a látogatottság, tehát úgy tűnik, az emberek leginkább olyankor szeretnek vicces és érdekes dolgokat olvasgatni, amikor elvileg dolgoznának/tanulnának:)
 
Blogoltál már valami nem mindennapi, különleges helyről?
Ha jól emlékszem, egyszer egy repülőgépen írtam az óceán fölött. (Bár nem a "Becsapódás előtt" című bejegyzést:)

Szeretnél változtatni valamit mostanában a blogodon?
Tulajdonképpen igen. Mivel a keresztény hitem elég fontos számomra, úgyhogy tervezem, hogy egy kicsit több ehhez kapcsolódó posztot rakok be.

Nem félsz, hogy ez egyes olvasóidnak nem fog tetszeni?

De, ez elképzelhető. Bár szeretném ezekkel a bejegyzésekkel is hozni az eddigi érdekes/elgondolkodtató színvonalat. És az is elképzelhető, hogy ezeket a posztokat meg fogom jelölni, mondjuk valahogy így: „STOP: az alábbi bejegyzésben a nyugalom megzavarására alkalmas gondolatok vannak. Csak a saját felelősségedre olvasd tovább!” Azért nem kell megijedni, alapvetően nem fog az oldal megváltozni, a legtöbb bejegyzés továbbra is olyan lesz, mint eddig.

A bejegyzések ötleteit honnan szeded?
Rengeteg külföldi oldal van, ahol érdekes témák vagy posztok születnek. Most is van vagy ötven „posztcsírám” raktáron. Inkább azt nehéz sokszor kitalálni, hogy mi az, ami tényleg érdekli az embereket. Volt olyan, hogy azt hittem, ez nem fog „ütni”, aztán rengetegen továbbküldték emailen vagy megosztották Facebookon a cikket. Persze megtörtént az is, hogy egy csomót dolgoztam vele, aztán mintha nem is írtam volna, észre se vették a népek…

Vannak kedvenc blogjaid? Miket olvasol szívesen?

Az egyik kedvencem a lifehacker.com Ezen az oldalon mindent megtalálni a baracklekvár elrakásától kezdve a legjobb FTP kliensig. De mivel szeretem a politikát is, pl. Török Gábor blogja is ott van az RSS readerben. Persze attól nem kell tartani, hogy a lényegblogon valaha is elkezdenék politizálni…

Kerestél már valamennyit a blogolásból?
Nem én! Viszont azt mondják, hogy az interneten is az első pár ezer forintot nehéz csak megkeresni… De nem ezért csinálom.

Meddig szeretnéd még írni a blogodat?
Amíg meg nem unom. Bár ez még arrébb van szerintem…

 

.

Címkék: személyes lényeg

Szerző: tulelocsomag

4 komment