Forrás: http://www.makeuseof.com/tag/10-youtube-url-tricks-you-should-know-about/

Íme néhány trükk, amivel feltuningolhatod a használati szokásaidat:

1. Ha csak a videóra vagy kíváncsi, használd a QuietTube-ot!

Ha unod a kommenteket, a kapcsolódó videókat és a többi csili-vilit, és csak az adott filmre lennél kíváncsi, használd a QuietTube-ot! A Youtube link elé írd be, hogy http://quietube.com/v.php/ és utána kezdd el a https://www.youtube.com/stb-t. Így csak a film fog megjelenni egy fehér háttérrel.

2. Hagyd ki a mellékes dolgokat, és linkeld be egyből az érdekes részt!

Adott egy 5 perces videó, amiből az érdekes rész 3:22-nél kezdődik. Eszedbe jutott már, hogy milyen jó lenne, ha egyből arra tudnál linkelni? Jó hírem van, a dolog megoldható! Nem kell mást tenni, mint az URL végére odabiggyeszteni a következőket: #t=03m22s (értelemszerűen ez bármilyen perccel és másodperccel működik)

3. Egy videónak csak a fontos részét ágyazd be!


A link végére írd be: &start=30 ha azt szeretnéd, hogy a 30-ik másodpercnél induljon a belinkelt videó. Általánosságban azt a számot kell ideírnod, ahány másodperc után kezdődik a számodra fontos rész.

4. Indítsd el automatikusan a beágyazott videót!

Alapesetben a beágyazott Youtube videó nem indul el addig, amíg a play gombot nem nyomja le a látogató. Bár személy szerint én ezt nem szeretem, meg lehet azt is oldani, hogy automatikusan elinduljon a videó. Ehhez az URL végére oda kell írni, hogy &autoplay=1

5. Végtelenítsd a beágyazott videó lejátszását!

Ha a beágyazott link végére odaírod, hogy &loop=1 , akkor a videó mindig újra és újra el fog indulni, ha a végére ér.

6. Kapcsold ki a „kapcsolódó videókat"!


Nem szeretnéd, hogy a beágyazott videód végén megjelenjen más hasonló videók ajánlata? Írd a beágyazott link végére, hogy &rel=0 , és máris kikapcsoltad az opciót!

7. Nézd HD felbontásban a videókat!

A Youtube-on be lehet állítani, hogy HD felbontásban nézz egyes viedókat. Ha viszont beírod az URL végére a következőket, akkor még több videót nézhetsz HD-ban: (ha éppen elérhető az adott videó nagyobb felbontásban) &fmt=18 – sztereó hang, 480x270-as felbontás; &fmt=22 – sztereó hang, 1280x720-as felbontás.

8. Ágyazz be HD felbontású videókat a saját oldaladba!

A fenti trükköt a lejátszásnál tudod alkalmazni, ha viszont a saját oldaladra szeretnél beágyazni HD minőségű filmeket, akkor a következő két lehetőséged van: “&ap=%2526fmt%3D18″ illetve “&ap=%2526fmt%3D22″ (nyilván az idézőjelek nélkül)

9. Rejtsd el a keresődobozt!


A keresődoboz akkor jelenik meg, ha egy beágyazott videó fölé húzod az egeret. Ha nem szeretnéd, hogy így legyen, írd a beágyazandó link végére a következőt: &showsearch=0

10. Töltsd le a videókat!

Bár már rengeteg program elérhető a videók letöltésére, ha nem akarsz ezekkel vesződni, cseréld ki a youtube.com-ot kickyoutube.com-ra a címsorban, ahol már le fogod tudni tölteni az adott videót. Persze rengeteg más hasonló oldal is van, mint pl. a keephd.com

Sok sikert!

.

Címkék: youtube okosság

Szerző: speakout

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://lenyeg.blog.hu/api/trackback/id/tr171125902

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása