Hamis tanúk?

2011.04.25. 22:38

DISCLAMER: Ha zavarnak téged az olyan szavak, mint "Biblia" vagy "Jézus", akkor ne olvass tovább!

 

 

Húsvét apropóján hadd írjak egy kicsit a feltámadásról (egy régi ígéretemet teljesítve ezzel).

Ha valaki meg akarja cáfolni a kereszténységet, a Biblia azt tanácsolja, hogy érdemes a feltámadással kezdenie. A Biblia szerint ugyanis:

"Ha Krisztus nem támadt fel, nincs értelme a mi tanításunknak, s nincs értelme a ti hiteteknek sem. Ráadásul még Isten hamis tanúinak is bizonyulunk, mert Istenről azt tanúsítjuk, hogy Krisztust feltámasztotta, holott nem támasztotta fel, ha a halottak egyáltalán nem támadnak fel. Ha ugyanis a halottak nem támadnak fel, akkor Krisztus sem támadt fel.

Ha pedig Krisztus nem támadt fel, semmit sem ér a hitetek, mert még mindig bűneitekben vagytok. Sőt azok is elvesztek, akik Krisztusban haltak meg. Ha csak ebben az életben reménykedünk Krisztusban, minden embernél szánalomra méltóbbak vagyunk."*


Persze a Biblia nem áll meg itt. Úgy folytatja, hogy "De Krisztus feltámadt a halálból elsőként a halottak közül."

Ez a húsvét lényege. Mármint "a nyúlon túl…" (a'la Gyaloggalopp:)

Ebben az esetben a keresztények nem Isten hamis tanúi. Bár soha nem lesz olyan érv, ami 100%-ig mindenki számára bizonyítani fogja, hogy Isten létezik és Jézus tényleg feltámadt, ezzel együtt sok olyan ember volt a történelem során, aki meg akarta cáfolni a kereszténységet, és a végén hívő lett.

Ha valakit érdekel, hogy tulajdonképpen mi is a Biblia üzenete (egy személyes kapcsolat Istennel), itt találhat egy összefoglalót.

Ha pedig azt mondja, hogy semmilyen értelmes érv nem támasztja alá ezt az egészet, akkor írjon a blognak, vagy olvassa el pl. a Jézus dosszié című könyvet.

*Pál apostol levele a korinthusiakhoz, 15. fejezet

.

Szerző: tulelocsomag

4 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://lenyeg.blog.hu/api/trackback/id/tr312855183

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

2011.04.26. 06:35:38

A kor, amiben élünk, valószínűleg "advanced" fokozatú hívőknek lett kitalálva, soha nem volt még annyira nehéz a feltámadásban hinni, mint most.

zolesz. · http://www.fenntarthatohaz.hu 2011.04.26. 19:49:22

Szerintem is érdemes megcáfolni a Biblia hitelességét, például ennek a fickónak egészen biztosan nincsen igaza, hallgassad csak:
www.istenletezik.hu/

tulelocsomag · http://lenyeg.blog.hu/ 2011.05.09. 00:13:54

@zolesz.: öööö... azt ugye vágod, hogy a fenti poszt nem megcáfolni akarja a Biblia hitelességét? ;)

zolesz. · http://www.fenntarthatohaz.hu 2011.05.09. 10:32:38

@tulelocsomag: szerintem érdemes úgy közelíteni a Bibliához, hogy megbizonyosodunk róla, igaz-e vagy csak "átverés". Ehhez ajánlottam a www.istenletezik.hu weblapot, azon belül is legelső fájlokat és az apologetika sorozatot indulásként. Minden mást ez után, ha esetleg az eredmény a hitelességét mutatná... :-)