Ha össze lehetne hasonlítani a „személyes balszerencse szintjeit”, a következő néhány ember jó eséllyel pályázna a Világ legpechesebbje címre:
 

7. helyezett: Jason and Jenny Cairns-Lawrence

A házaspár 2001. szeptemberében úgy döntött, hogy megnézi magának New York-ot. Éppen 11-én jártak arra, úgyhogy a szemük láttára omlottak össze az ikertornyok. A kellemes utazás tehát olyan rémálomba torkollott, ami egy emberrel csak egyszer történik meg élete során. 

Illetve… Négy évvel később a házaspár éppen Londonban volt, amikor 2005. július 7-én a terroristák megtámadták a metróállomásokat. Ezen a ponton lehet, hogy elgondolkodtak, hogy most vagy 1) tudtukon kívül részt vesznek egy akciófilm forgatásán, vagy 2) egyszerűen el vannak átkozva.
 
De a történetnek még mindig nincs vége: három évvel később (miután valószínűleg elhatározták, hogy többet sem Amerikába, sem Európába nem mennek nyaralni), éppen az indiai Mumbai-ban voltak, India legvéresebb terrortámadásakor…
 
Körülbelül úgy érezhették magukat, mint Regina Rohde, aki ott volt a Columbine High School-beli híres iskolai mészárlásnál, ami az utóbbi idők legnagyobb iskolai lövöldözése volt, 12 halottal. Egészen addig tartotta is ezt a rekordot, amíg 32 halottal túl nem szárnyalta a Virginia Tech-beli lövöldözés – ahol Regina éppen egyetemi tanulmányait töltötte…
 

6. helyezett: Violet Jessop

Ő az a nő, akinek sikerült egymás után három különböző hajóval is elsüllyednie.
A régi idők tengerészei általában szerencsétlen jelnek tartották, ha nő volt a fedélzeten. Arról nem szól a fáma, hogy mit szóltak, ha ezt a nőt Violet Jessopnak hívták...
 
Jessop története nem kisebb hajón kezdődött, mint az Olympic, a Titanic testvérhajója. A luxusóceánjáró 1911-ben összeütközött egy brit hadihajóval, és bár az esetnek nem volt halálos áldozata, Jessop kisasszony úgy döntött, hogy egy még nagyobb, elsüllyeszthetetlen hajón próbál szerencsét: a Titanic-on. A többi már történelem…
 
Mivel az Olympic első embere, Edward Smith volt a Titanic kapitánya is, megfordulhat az ember fejében, hogy a balesetekért nem feltétlenül a hölgy pechje, hanem az illető úriember okolható. Viszont a történetnek még mindig nincs vége, 1916-ban rövid kitérő után ismét újabb hajón találjuk Violet Jessop-ot. A Britannic-on sem szolgálhatott sokáig: a hajó a változatosság kedvéért aknára futott, és… …elsüllyedt. Hiába számított Jessop már rutinos hajótöröttnek, ez alkalommal a mentőcsónakja nem jutott elég messzire a hajótól, ezért kénytelen volt vízbe ugrani. Ugrás közben beverte a fejét a csónakba, de valahogy ezt is túlélte, úgyhogy behúzhatta a harmadik strigulát is a többi kettő mellé.
 
Violet Jessop szívszélhűdésben halt meg 1971-ben. A tengerbe lett eltemetve.
 

5. helyezett: Robert Todd Lincoln

Abraham Lincoln fiának pechsorozata nem is annyira őt, mint inkább a környezetét érintette: szinte akárhány elnököt ismert személyesen, az illető merénylet áldozata lett.
Az első a sorban természetesen a saját édesapja, Abraham Lincoln volt; Robert 21 éves volt, amikor ez történt.
 
A későbbiekben ő is politikai pályára lépett, 1881-ben egészen a hadügyminiszteri posztig vitte James Garfield kormányában. Négy hónappal később Garfield-el közös körútra indultak – volna. Ahogy szálltak fel a vonatra, Garfieldet lelőtték.
 
Ezután húsz év nyugalom következett, aminek akkor lett vége, amikor Robert Lincoln az akkori elnök, William McKinley meghívására Buffalo-ba érkezett. McKinley elnököt annak rendje és módja szerint lelőtték – tulajdonképpen Lincoln ezt nem látta, csak a lövéseket hallotta. Innentől kezdve gyakorlatilag minden meghívást elutasított, ha a meghívó fél egy elnök volt…
 
„Úgy tűnik, van valami végzetes abban, ha én egy elnök környezetében vagyok.” – jegyezte meg.
 

4. helyezett: Ann Hodges

Ann Hodges ugyan nem büszkélkedhet hosszú pechsorozattal, de az az egy alkalom is elég volt: 1954-ben éppen délutáni szunyókálását töltötte a kanapén, amikor beszakadt fölötte a tető. Ugyanis bezuhant rajta egy meteorit. Ezáltal Ann Hodges lett a feljegyzett világtörténelemben az egyetlen ember, akit eltalált egy ilyen kődarab… (Egészen egy héttel ezelőttig, amikoris egy német tinédzsert ugyancsak eltalált egy meteor - bár az ő sztoriját többen vitatják)
Hodges asszonyság története majdnem pozitívra fordult ezen a ponton, amikor kiderült, hogy az a bizonyos kődarab igen-igen sok pénzt ér. Belépett viszont a képbe a U.S. Air Force, akiknek a véleménye szerint pusztán azért, mert eltalált egy meteorit, nem lesz az rögtön a tiéd. Miért nem inkább az övék, úgyhogy egészen egyszerűen elkobozták a követ. Hosszú pereskedés után a meteort végül egy alabamai múzeumnak ajándékozták.
 

3. helyezett: Roy Sullivan

Roy Sullivan azzal büszkélkedhet, hogy túlélt egy villámcsapást. Pontosabban hetet...

Annak az esélye, hogy valakibe belecsapjon a villám, egy a háromezerhez. Ezek után annak az esélye, hogy ez hétszer megtörténjen: 22 szeptillion az egyhez. (Csak hogy jobban érthető legyen, ez 22.000.000.000.000.000.000.000.000:1. Na, most már sokkal jobb.:) Sullivan parkőrként dolgozott. Tudom, ez csalás, úgy sokkal nagyobb volt az esélye, de akkor is, hét alkalommal!!!

Szóval, először 1942-ben történt a dolog. A villám a lábán találta el, és a lábhüvelykujján (ha van ilyen szó…) távozott, kilőve a helyéről a körmét. Az eset egy őrtoronyban történt, de a későbbiek során csapott villám Sullivanbe horgászás illetve autózás közben, sőt, egy alkalommal egy őrház belsejében is. Egyépület belsejében. Ez lehetett az a pont, amikor komolyan elgondolkodhatott, hogy valami nagyon nem stimmel vele…
 
A villám a haját is lángra gyújtotta, úgyhogy ettől kezdve emberünk egy üveg vizet vitt magával mindenhova. Sose lehet tudni… Három évvel később a sarkába csapott a villám, és mivel az ember sarka nem olyan gyúlékony, mint a haja, így a vizespalacknak nem sok szerep jutott.
 
Nem sokkal később a felesége is belekeveredett a sztoriba, amikor a szárítóról szedte össze a ruhákat. Pontosabban nem csak ő, hiszen egy ilyen buliból Sullivan sosem maradhatott ki: mindkettőjükbe belecsapott a villám. Ezután kezdte mondogatni szegény, hogy próbál menekülni a felhők elől, amik „határozottan követik őt”.
 
Végül nem villámcsapásba halt bele, hanem 71 évesen főbe lőtte magát szerelmi bánatában. Közben biztos arra gondolt, hogy „na villám, ezt kapd ki!”
 

2. helyezett: Jeanne Rogers

Jeanne Rogers nem specializálódott egy témára úgy, mint listánk eddigi szereplői, bár pl. Roy Sullivanhez hasonlóan kipróbálta a villámcsapást is. Ő kettőig jutott.
 
Viszont pl. tizennyolc éves korában egy barátnőjével részt vett egy tengeri utazáson. Amikor a fedélzeten fényképezték egymást, kezében a fényképezőgéppel megbillent, és átesett a korláton.
 
A barátnője segítséget akart hívni, de ő meg megcsúszott, elesett, és elvesztette az eszméletét. Eközben Jeanne a vízből nézte a távolodó hajót… Végül a barátnő visszanyerte az eszméletét, és visszafordította a tengerjárót. Jeanne megmenekült.
 
Évekkel később a kisfiával sétált, amikor az elkiáltotta magát: „Nézd anyu, de vicces madár!” A madár egy denevér volt. Én azt hittem, hogy ezek nem szállnak bele az ember hajába, de Jeanne Rogers az élő ellenpélda. Úgyhogy hajában a denevérrel hisztérikusan próbált mindenhová becsengetni segítségért, de látványára az emberek sikoltozva vágták rá az ajtót. A sikoltozástól a denevér még inkább megijedt…
 
Jeanne Rogers felnőttkorához hozzátartozik, hogy többek között kirabolták, rálőttek, egy ízben megpróbálták megfojtani, egyszer pedig beleesett egy nyitott csatornanyílásba.
„A halál egyáltalán nem rémiszt engem. Az élettől viszont rettegek.”
 

1. helyezett: Tsutomu Yamaguchi

A világon csak két olyan város van, amit atomtámadás rombolt porig. Tsutomu Yamaguchi mind a kettőben ott volt.
 
Yamaguchi úr 1945. augusztus 6-án üzleti úton volt Hiroshimában. Éppen leszállt a villamosról, amikor tőle három kilométerre felrobbant az atombomba. Beszakadt dobhártyával és átmenetileg megvakulva próbálta kitalálni, hogy mi a csoda történhetett. Miután az éjszakát egy óvóhelyen töltötte, úgy döntött, hogy Hiroshima nem a legbiztonságosabb hely a számára, úgyhogy hazaindult.
 
Nagaszakiba.
 
Augusztus 9-én a főnöke irodájában volt, és mesélte neki hihetetlen tapasztalatait arról, hogy hogyan úszta meg annak a bizonyos misztikus „mindent elpárologtató szuperbombának a robbanását”.
 
Épp azt próbálta elmagyarázni, hogy a közeljövőben nem nagyon lehet autókat eladni egy olyan helyen, ahol szó szerint lángokban áll az egész város, amikor olyan hang reszkettette meg a levegőt, amit Yamaguchin kívül a világon senki sem ismert volna meg. Ismét felrobbant egy atombomba, újra csak három kilométeren belül.
 
Yamaguchi úr nemcsak hogy túlélte a két atomrobbanást, de a mai napig életben van, már 93 éves. Személyes tragédiáját arra használja, hogy felhívja az emberek figyelmét az atombombák veszélyeire. Több könyvet is írt, és harcos ellenzője a nukleáris fegyvereknek. Pedig ha valakinek, neki aztán már igazán rutinja van benne, hogy hogyan kell egy atomtámadás színhelyéről egyszerűen elsétálni…

 

Via cracked.com

Ez is érdekelhet a blogon: Hogyan éljünk 140 évig?, A valaha készült leghülyébb fegyverek
 

.

Címkék: érdekes pech balszerencse top7 top 7

Szerző: tulelocsomag

3 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://lenyeg.blog.hu/api/trackback/id/tr911170208

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

_Anand 2009.06.22. 21:42:46

Szép gyűjtemény.
A japán atombiztos úriemberről még egy adalék: negyvenegynéhány évvel ezelőtt előrehaladott májrákot állapítottak meg nála, ami nem kevésbbé gyenge életbiztosítás mint egy közeli atomtámadás, és azóta is jól elvan. :-)

jocóka 2009.08.07. 10:14:50

Sajnálattal közlöm, hogy a japán úriember júliusban elhalálozott. Még a híradóban is bemondták. :(

smartdrive 2010.02.03. 19:27:48

de hát ezek... mázlisták!
süti beállítások módosítása