A Facebook öl, butít, és nyomorba dönt. Vagy valami ilyesmi. Következzen nyolc, sorrendben egyre durvább ok, amiért jó lesz vigyáznod a Facebookkal! Nézd meg, biztonságban vagy-e! Ugyanis, ha nem vigyázol...

...kirúgnak a munkahelyedről

Az internet tele van olyan sztorikkal, amiért valak pl. beteget jelentett a munkahelyén, aztán elment a haverokkal bulizni, de mivel felírta a Facebookra, rövid úton ki is rúgták. Erre szokták mondani, hogy aki hülye, haljon meg.

Ennél egy fokkal igazságtalanabb helyzetbe került a 16 éves Kimberly Swann, akinek összes bűne az volt, hogy egy marketing cég irodai szaladgálóembereként meg merte említeni a Facebook-on, hogy unalmas a munkája. ("Shredding is boring." = "Az iratmegsemmisítés uncsi." - Ennek egyébként valószínűleg óriási hírértéke volt a barátai számára.)

Ehhez képest másnap maga a cég vezetője hívatta be az irodájába azzal, hogy ennyi volt, köszönik a szereplést. Az indoklás az volt, hogy nem akarnak a hírekbe kerülni... (Kiváló marketingcég lehetnek. Mindenesetre mostanra az egész világon bekerültek a hírekbe...)

A tanulság: ha hülye a főnököd, jobb, ha nem írod meg a Facebookon!

...depressziós leszel

A New York-i Stony Brook egyetem 13 éves lányok közötti felmérése úgy találta, hogy azok, akik túl sok időt töltöttek a Facebookon való dumálással (főleg a szerelmi csalódásaikról), egy év után sokkal hajlamosabbak voltak a depresszióra, mint a többiek. Úgyhogy jobb, ha vigyázol. Mármint ha 13 éves lány vagy. De ha mégsem vagy az, akkor sem vagy biztonságban, mivel…

.

Címkék: érdekes facebook poén vigyázz

Szerző: tulelocsomag

10 komment

Pénteki bukta - nyertem?

2009.09.11. 08:37

A bicikliverseny győztesét a célban lévő kamera felvétele döntötte el. Az egyik versenyző elég egyedi módon érkezett a célba... Ahhoz mindenképpen eléggé, hogy bekerüljön a "pénteki bukta" sorozatunkba.

A versenyt egyébként augusztus végén rendezték az oklahomai Tulsában. A szemtanúk szerint a felvételen nem látszik igazán, milyen nagyot is esett az illető. Ja, és igen: ő nyert!

Via Digg.com

A pénteki bukta sorozat előző része: Pénteki bukta - passziánsz

.

Címkék: érdekes verseny poén bicikli győztes pénteki bukta

Szerző: tulelocsomag

2 komment

A világ leghíresebb fotói - TOP 17

2009.09.10. 14:13

A következő fényképek méltán érdemelték ki a világ leghíresebb képei címet. Közülük nem egy kitörölhetetlenül beleégett a retinánkba. Lássuk, vajon hányat ismersz fel segítség nélkül! (A képekről szóló információkat direkt a fotók alá írtam, hogy nyugodtan tudj gondolkodni...)

17. helyezett

 

Zászló a Ground Zero-n (Thomas E. Franklin, 2001)

2001. szeptember 11-én délután 5-kor készült a kép, amint a tűzoltók felvonnak egy zászlót az összeomlott ikertornyok romjainál. Később szobrot is készítettek volna a kép alapján, amely azonban nem három fehér, hanem egy fehér, egy néger és egy hispán tűzoltót ábrázolt volna, de végül ezt történelemhamisítás címszóval elvetették.

 

16. helyezett

 

Van egy álmom (Bob Adelman, 1963)

Martin Luther King Jr. híres beszédének tetőpontján, égnek emelt kézzel.

 

15. helyezett

 

Ember a Holdon (NASA, 1969)

Buzz Aldrin, az Apolló 11 űrhajósa Neil Armstrong felvételén a Holdon, a Nyugalom Tengerén.

 

A folytatásért kattints ide! »

.

Címkék: fotó fénykép fotók híres fényképek top7 top 7

Szerző: tulelocsomag

· 1 trackback 114 komment

Filozófikus beszélgetés az anyaméhben

2009.09.07. 19:58

Két magzat beszélgetése:

- Te hiszel a születés utáni életben?
- Természetesen. A születés után valaminek következnie kell. Talán itt is azért vagyunk, hogy felkészüljünk arra, ami ezután következik.
- Butaság! Semmiféle élet nem létezik a születés után. Egyébként is, hogyan nézne ki?
- Azt pontosan nem tudom, de biztosan több fény lesz ott, mint itt. Talán a saját lábunkon fogunk járni és majd a szánkkal eszünk.
- Hát ez ostobaság! Járni nem lehet. És szájjal enni… ez meg végképp nevetséges! Hiszen mi a köldökzsinóron keresztül táplálkozunk. De mondok
én neked valamit: a születés utáni életet kizárhatjuk, mert a köldökzsinór már most túlságosan rövid.
- De, de, valami biztosan lesz. Csak valószínűleg kicsit másképp, mint amihez itt hozzászoktunk.
- De hát onnan még soha senki nem tért vissza. A születéssel az élet egyszerűen véget ér. Különben is, az élet nem más, mint örökös
zsúfoltság a sötétben.
- Én nem tudom pontosan, milyen lesz, ha megszületünk, de mindenesetre meglátjuk a mamát és ő majd gondoskodik rólunk.
- A mamát? Te hiszel a mamában? És szerinted ő mégis hol van?
- Hát mindenütt körülöttünk! Benne, és neki köszönhetően élünk. Nélküle egyáltalán nem lennénk.
- Ezt nem hiszem! Én soha, semmilyen mamát nem láttam, tehát nyilvánvaló, hogy nincs is.
- No de néha, mikor csendben vagyunk, halljuk, ahogy énekel és azt is érezzük, ahogy simogatja körülöttünk a világot. Tudod, én tényleg azt hiszem, hogy az igazi élet még csak ezután vár ránk.

 

Via email

Ez is érdekelhet a blogon: Megvan a bizonyíték: a nők tényleg így születnek!

.

Címkék: érdekes filozófia okosság halál utáni élet filozófika élet a születés után mi van a halál után

Szerző: tulelocsomag

5 komment

süti beállítások módosítása