Extrém tudományos tetkók

2009.06.08. 19:37

Vannak, akiknek fontos, hogy a tetkójuk némi információtartalommal is bírjon a művészi értéken túl.

Bár a Michael Scofield (A szökés) testére zsúfolt információmennyiség már sok lenne nekik, azért kicsit többet szeretnének, mint egy ákombákom betűs "Fradika" vagy "Beus".

Reál szakos diákok. És nagyon szeretik a tetoválásokat.

Következzen néhány tudományos tetkó!

 

 

Kvantummechanika

"Biokémikusként és molekuláris biofizikusként Schrödinger volt a kedvencem. Egyszerűen nem tehettem mást, kénytelen voltam megcsináltatni."

 

 

Dezoxiribonukleinsav

"Negyedéves orvostanhallgatóként az én tetoválásom egy Irving Geis által rajzolt DNS darabka. Igazából a rész sajnos túl rövid ahhoz, hogy egy konkrét génhez tartozzon..."

 

 

Neuron

"Miután sikerült a neurobiológiai PhD felvételink, elhatároztuk a barátommal, hogy csináltatunk egy-egy idegsejt-tetoválást. A kép eredetije egy unalmas előadáson lett lefirkantva."

 

 

Newton vs Einstein

"Egy barátom idén végez fizikusként, és ennek örömére csináltatta ezt a két tetoválást"

 

 

In vino veritas

"Az én tetkóm a resveratrolt ábrázolja. A disszertációmat arról írtam, hogy hogyan lehet a rákmegelőzésben használni ezt a molekulát, ami egyébként a vörösborban található. Azóta már nem kutatóként dolgozom, hanem borász vagyok. Azt hiszem, hogy jobb készíteni, mint tanulmányozni a bort."

 

 

Ánégyzet

"Arra gondoltam, hogy milyen hasznos lesz ez majd valakinek, ha mögöttem ül az írásbelin!"

 

 

Reboot

Kicsit igénytelen tetkó, progmatos módra... "Az egyik karomra a jin-jang van tetoválva, hogy emlékeztessen az egyensúly fontosságára. A másik oldalra került ez, hogy emlékeztessen arra, hogy néha fontos megállni és újraindítani a rendszert."

 

Vírusok és társaik

"Immunológusként összegyűjtöttem egy pár emlékemet a laborból. Számtalan órát töltöttem olyan vírusok társaságában, mint az Ebola, a SARS meg hasonlók, hogy megtaláljuk azokat a vakcinákat, amikkel harcolhatunk ellenük. Háromszor hat óra alatt készült el a tetoválás, az alapötlet a görög mitológiából Pandora volt a dobozával. A tetkó elkészültével járó szenvedést és vért pedig a kísérleteink során elpusztult állatoknak akartam felajánlani. Nem kell mondani, tudom hogy nem vagyok százas…"

 

Via discovermagazine.com

Ez is érdekelhet a blogon: extravagáns párnák TOP7

.

Címkék: érdekes tetoválás

Szerző: tulelocsomag

2 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://lenyeg.blog.hu/api/trackback/id/tr141142070

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Lúúújzi 2009.09.11. 14:22:55

A tetoválás filozófiája a "Reboot"-tetkónál tetszett a legjobban! :)

2010.04.05. 23:36:30

Nem tudom, de valahogy a Newton-törvények meg a másodfokú egyenletek megoldóképlete egy kicsit snassznak tűnik. Nem mondom, hogy időfüggetlen Schrödinger-egyenletet meg Maxwell-egyenleteket minden hátra, de azért egy kicsit több kreativitás nem ártott volna a kollégáknak. Többi tetszett! :)
süti beállítások módosítása