David Murdock, a Dole-nak (a világ legnagyobb zöldség/gyümölcs forgalmazójának) tulajdonos-elnöke összefoglalta, melyikek azok a gyümölcsök és zöldségek, amiket a leginkább érdemes fogyasztani az egészségünk érdekében.

Ő csak tudja, hiszen lassan 90(!) évesen napi 50 fekvőtámaszt nyom, húsz éve nem volt még náthás sem, a vérnyomása pedig olyan, mint egy tinédzseré - saját elmondása szerint az általa fogyasztott rengeteg gyümölcs és zöldség miatt. Most elárulta azt is, hogy konkrétan melyek ezek.

A következő lista a Dole Nutrition Institute és nyolc különböző amerikai egyetem közös kutatásainak eredményén alapszik. Ha szeretnéd későbbre is eltenni magadnak, ide kattintva pdf-ben is letöltheted!

Ananász

 Felgyorsítja a műtétek utáni gyógyulást  Segíti az ízületek egészséges formában tartását  Csökkenti az asztmás gyulladást

 Áfonya

 Segít az antioxidánsok szintjének visszaállításában  Visszafordítja az agyműködés öregkori hanyatlását  Megelőzi a húgyuti fertőzések kialakulását

 Spenót

 Segít a gondolkodásbeli képességek fenntartásában  Csökkenti a rák kialakulásának veszélyét a májban, a petefészekben, a vastagbélben és a prosztatában  Igen magas tápértékű

 Piros Bell paprika

 Csökkenti a tüdő-, a prosztata-, a nyak- és a petefészekrák kialakulásának veszélyét  Véd a leégéstől a napon  Segít, hogy egészséges maradjon a szív

 Brokkoli

 Csökkenti a cukorbetegség által okozott problémákat  Csökkenti a prosztata-, húgyhólyag-, hasnyálmirigy-, gyomor- és mellrák esélyét  Sérülés esetén védi az agyat

 Paradicsom

 Gyulladáscsökkentő hatású  Csökkenti a nyelőcső-, gyomor-, vastagbél-, tüdő- és hasnyálmirigyrák veszélyét  Csökkenti a szív és érrendszeri betegségek kialakulásának veszélyét

 Alma

 Támogatja az immunrendszert  Segít a tüdő- és prosztatarák elleni harcban  Csökkenti az Alzheimer-kór veszélyét

 Articsóka

 Segíti a véralvadást  Igen magas antioxidáns tartalmú  Csökkenti a „rossz” koleszterin szintjét

 Rukkola saláta

 Csökkenti a születési rendellenességek kockázatát  Csökkenti a csonttörés kockázatát  Védi a szem egészségét

 Spárga

 Táplálja a "jó" bélbaktériumflórát  Véd a születési rendellenességektol  Elosegíti a szív egészségét

 Avokádó

 Csökkenti a máj károsodását  Csökkenti a szájrák veszélyét  Csökkenti a koleszterinszintet

 Szeder

 Növeli a csontsűrűséget  Csökkenti az étvágyat  Elosegíti a zsírégetést

 Vajdió (Juglans cinerea)

 Segíti az éjszakai látást  Csökkenti a ráncok kialakulását  Elosegíti a szív egészségét

 Kantalup sárgadinnye

 Támogatja az immunrendszert  Véd a napon való leégéstől  Csökkenti a gyulladásokat

 Répa

 A benne található antioxidánsok védik a DNS épségét  Segít a szürkehályog elleni harcban  Csökkenti bizonyos fajta rákok kialakulásának veszélyét

 Karfiol

 Stimulálja a méregtelenítést  Lassítja a mellrák sejtek növekedését  Véd a prosztataráktól

 Cseresznye

 Enyhíti az ízületi fájdalmakat és a köszvényt  Csökkenti a „rossz” koleszterin szintjét  Csökkenti a gyulladásokat

 Vörös áfonya

 Enyhíti a prosztatafájdalmakat  Lassítja a leukémia, a tüdő- és a vastagbél rák sejtjeinek növekedését  Megelőzi a húgyuti fertőzések kialakulását

 Káposzta

 Segíti az egészséges véralvadást  Csökkenti a prosztata-, vastagbél, mell- és petefészekrák kockázatát  Aktiválja a szervezet természetes méregtelenítő rendszerét

 Kelkáposzta

 Jótékonyan befolyásolja az ösztrogén metabolizmusát, ezáltal segít bizonyos rákfajták elleni harcban  Véd a leégés és a szürkehályog ellen  Növeli a csontok sűrűségét

 Kiwi

 Csökkenti a ráncok kialakulását  Csökkenti a vérrögök kialakulásának kockázatát, és csökkenti a vér zsírtartalmát  Csökkenti a székrekedést

Mangó

 Támogatja az immunrendszert  Csökkenti a „rossz” koleszterin szintjét  Szabályozza a vér homocisztein-szintjét, így védi az artériákat

 Gomba

 Segíti a természetes méregtelenítést  Csökkenti a vastagbél és a prosztatarák kockázatát  Csökkenti a vérnyomást

 Narancs

 Csökkenti a „rossz” koleszterin szintjét  Csökkenti a száj-, torok-, mell- és gyomorrák, illetve a gyermekkori leukémia kockázatát  A benne található pektin csökkenti az étvágyat

 Papaya

 Az enzimek segítik az emésztést  Csökkenti a tüdőrák kockázatát  Elősegíti a zsírégetést

 Különböző szilvafajták

 Csökkentik a székrekedést  A bennük található antioxidánsok védenek a DNS károsodásától  Védenek a klimax utáni csontritkulástól

 Gránátalma

 Csökkenti a leégés veszélyét  Csökkenti a „rossz” koleszterin szintjét  Segít a prosztatarák elleni harcban

 Úritök

 Véd a sokízületi gyulladástól  Csökkenti a tüdő- és prosztatarák kockázatát  Gyulladáscsökkentő hatású

 Málna

 Akadályozza a száj-, mell, vastagbél- és prosztatarák fejlődését  A benne található antioxidánsok védik a DNS épségét  Csökkenti a „rossz” koleszterinszintet

 Eper

 Véd az Alzheimer kórral szemben  Csökkenti a „rossz” koleszterin szintjét  Lassítja a vastagbél-, száj- és prosztatarák fejlődését

 Édesburgonya (batáta)

 Csökkenti az agyvérzés kockázatát  Csökkenti a rák kockázatát  Véd a megvakulás ellen

 Görögdinnye

 Segíti a férfiak nemzőképességét  Csökkenti bizonyos rákfajták kockázatát (pl. petefészek, száj garat, ill. prosztatarák)  Véd a napon való leégéstől

 Banán

 Segíti a zsírégetést  Csökkenti a leukémia, vastagbél és veserák kockázatát  Gyermekeknél csökkenti az asztmás tüneteket

 

.

Címkék: érdekes egészség

Szerző: tulelocsomag

1 komment

A bejegyzés trackback címe:

http://lenyeg.blog.hu/api/trackback/id/tr921138952

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben.

H.Krisz 2014.07.30. 00:47:30

Na és az Avokádó hol marad? Szív és érrendszeri problémákat kezeli, valamint az ekcémát megszünteti, segít a fogyásban. Magas vérnyomásra is jó és lúgosít, továbbá az érelmeszesedést is megelőzi illetve gyomor bántalmakra is jó. Már királyokat is ezzel kezeltek a 17. századtól.